• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Borac u punom sastavu napada Travnik

Premijer liga BiH nakon kraće pauze nastavlja se u subotu utakmicama 10. kola u kojem lider Borac gostuje Travniku, a Velež dočekuje Slaviju.

 BiH: Borac u punom sastavu napada Travnik Izvor: MONDO

Lider na tabeli Premijer lige BiH banjalučki Borac, pokušaće u subotu na gostovanju Travniku da se iskupi svojim navijačima za prvi poraz ove sezone, u posljednjem kolu protiv Rudara (0:1)

Radosna vijest za trenera Velimira Stojnića je da će na raspolaganju, nakon dužeg vremena, imati sve igrače i za očekivati je da Borac protiv ekipe sa dna tabele krene u juriš na nova tri boda kojim bi se učvrstio na prvoj poziciji.

Nakon mjesec i po pauze u ekipu Borca vraća se i Darko Ljubojević koji se oporavio od povrde meniskusa. Ljubojević smatra da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje jer Travniku gori pod nogama, ali da agresivnom igrom Borac može do pobjede.

“Domaćin je u donjem dijelu tabele i imaće motiv da nas pobijedi, al ii mi imamo možda i veći motiv, a to je jesenja titular. Nema sumnje, kvalitet je na našoj strani i to treba da pokažemo agresivnom igrom na terenu kako bismo stigli do pobjede. Poraz u Prijedoru pokazatlej je da nije dovoljno samo izaći na treen, već s emoramo boriti”, rekao je Ljubojević za “Blic”.

Osim Ljubojevića u ekipu Borca vraćaju se i Nemanja Bilbija i Duško Sakan, koji su već igralui kup utakmicu protiv Leotara, te oporavljeni Siniša Gagula, a u konkurenciji je i novo pojačanje Borca Perica Stančeski, igrač Partizana koji je stigao na Gradski stadion iz Čaukaričkog gdje je bio na pozajmici.

Drugoplasirani tim na tabeli Velež biće domaćin Slaviji u Mostaru, dok će Rudar, poslije pobjede nad Borcem nove bodove tražiti u Tuzli protiv Slobode. Biće to prvi prvenstveni duel ova dva tima u istoriji.

“Rudar je izuzetna ekipa, koja je svoju snagu pokazala u duelima sa Željezničarem i Borcem. Neophodan nam je oprez kako bismo stigli do cilja i osvojili nova tri boda. U pauzi smo pakleno radili i očekujem da već protiv Prijedorčana uberemo plodove takvog rada”, istakao je trener Slobode Nermin Hadžiahmetović.

Parovi 10. kola Premijer lige BiH:

Laktaši – Široki
Modriča – Žlejezničar
Sarajevo – Zvijezda
Travnik – Borac
Leotar – Čelik
Olimpik – Zrinjski
Velež – Slavija
Sloboda – Rudar

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC