• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljušte ostavke, ali ne i u Hrvatskoj

Selektor Češke Ivan Hašek objavio je, nakon neuspjeha njegove ekipe u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi, da se povlači sa te funkcije.

 Pljušte ostavke, ali ne i u Hrvatskoj Izvor: MONDO

"Meč sa Sjevernom Irskom bio je moj posljednji na klupi Češke", kratko je izjavio 46. godišnji stručnjak.

Hašek je funkciju selektora državnog tima preuzeo 7. jula ove godine, iako je mesec dana ranije izabran za predsjednika Fudbalskog saveza Češke.

Ekipu je naslijedio od Františeka Strade u trenutku kada je Češka imala samo osam bodova iz šest mečeva.

U četiri utakmice sa njim na čelu Česi su dva puta pobijedili i dva puta igrali neriješeno, što im je bilo dovoljno samo za treće mjesto u trećoj kvalifikacionoj grupi.

Glavni kandidat za Hašekovog nasljednika je njegov pomoćnik Mihal Bilek.

Neuspjeh u kvalifikacijama bio je razlog ostavke i selektora Kolumbije Eduarda Lare.
Odlazeći sa kormila tima, koji će treći put uzastopmo izostati sa planetarne smotre , 50.godišnji Lara je poručio da će ostati u Fudbalskom savezu Kolumbije i pokušati da svoje znanje prenese mlađim selekcijama.

Najbolji fudbaleri Kolumbije kvalifikacioni ciklus su okončali na sedmom mjestu Južnoameričke zone, u kojoj su direktan plasman na Mondijal izborili Brazil, Čile, Paragvaj i Argentina, dok će petoplasirani Urugvaj "južnoafričku vizu" potražiti u baražu sa četvrtoplasiranom reprezentacijom zone KONKAKAF - Kostarikom.

Ostavku je u četvrtak podnio i selektor Moldavije koja je u drugoj kvalifikacionoj grupi u deset utakmica osvojila samo tri boda ne postigavši pritom nijednu pobjedu. Ispred nje je je bila čak i nacionalna selekcija Luksemburga.

Bilić ostaje na čelu "vatrenih"

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić ostaće na toj funkciji i u narednim kvalifikacijama.

Hrvatska fudbalska reprezentacija propustiće drugo veliko takmičenje od samostalnosti. Nakon Evropskog prvenstva 2000, "kockasti" nisu uspjeli da se plasiraju na Mundijal naredne godine u Južnoj Africi.

Ipak, neuspjeh Hrvata nije uticao na to da selektor Slaven Bilić podnese ostavku ili da bude smijenjen od strane HNS-a. Mladi stručnjak izrazio je želju da i ubuduće vodi nacionalni tim, a čelnici Hrvatskog fudbalskog saveza izašli su mu u susret.

"Već sam rekao da imam želju da ostanem na klupi Hrvatske i to je na kraju presudilo. Još imam podršku ljudi iz saveza i igrača", rekao je Bilić.

Bilić je preuzeo Hrvatsku 2006, a svoj trenerski potencijal pokazao je na Evropskom prvenstvu 2008. kada je nesrećno eliminisan u četvrtfinalu od selekcije Turske.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC