• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovački navijači izabrali uslovne kazne

Slovački navijači koji su proslavljali pobjedu nad Poljskom utrčavanjem na teren poslije utakmice u Hožovu biće uslovno kažnjeni.

 Slovački navijači izabrali uslovne kazne Izvor: MONDO

Grupa od 20 slovačkih navijača koji su istrčali na teren, u euforiji što se njihova repezentacija pobjedom nad fudbalerima Poljske u srijedu u Hožovu plasirala na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, odabrala je radije uslovnu kaznu zatvora nego da plati novčanu, javljaju slovački mediji.

Istrčavanje na teren i tokom i odmah po završetku utakmice u Poljskoj je prema novom pooštrenom Zakonu o bezbjednosti sportskih i masovnih manifestacija krivično djelo za koje prijeti novčana kazna i zatvor maksimalno tri godine.

U korist navijača intervenisala je juče slovačka diplomatija i zamolila poljske vlasti da uhapšenim Slovacima izađu u susret koliko to dozvoljavaju poljski zakoni.

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak poručio je da Slovaci nisu istrčali na teren sa zlim namjerama, već u nevjerovatnoj radosti zbog toga što se reprezentacija prvi put u istoriji probila na fudbalski Mundijal.

Slovaci uhapšeni u Hožovu čekaju na tzv. 24-časovni sud, ubrzana suđenja koja za sitnije izgrede i nasilje fudbalskih huligana omogućava poljski zakon.

Sa poljskim vlastima već su se dogovorili i odabrali su kaznu zatvora od četiri mjeseca uslovno odloženu na dve godine, zbog koje će morati dobro da pripaze te dve godine da ne dođu u sukob sa zakonom.

Radije nego da plate drakonske poljske novčane kazne za izgrede na stadionima, slovački navijači pristali su uz uslovnu kaznu zatvora još i na zabranu ulaska na stadione i druge javne manifestacije u Poljskoj u trajanju od godinu dana.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC