• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP 2010: Miske prvi asistent, Džeko drugi golgeter

Reprezentativci BiH Zvjezdan Misimović i Edin Džeko i po statistici su među najboljim fudbalerima nedavno završenih kvalifikacija za SP 2010.

 SP 2010: Miske prvi asistent, Džeko drugi golgeter Izvor: MONDO

"Mozak" selekcije BiH Misimović najbolji je asistent sa čak osam uspješnih dodavanja koja su rezultirala pogocima. Vezista njemačkog Volfsburga se u strijelce upisao pet puta, što znači da je direktno ili indirektno zaslužan za 13 golova od 25 koliko su postigli izabranici Miroslava Blaževića.

"Ćirini zmajevi" su sa tih 25 "komada" četvrta najefikasnija reprezentacija u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi. Ispred su Englezi sa 34, Španci (28) i Nijemci (26).

Čak je ugledni fudbalski internet sajt "goal.com" na listi najboljih deset igrača u kvalifikacijama stavio Misimovića na drugo mjesto iza Meksikanca Blanka.

"Izabrati samo jednog igrača iz BiH je veliki izazov, obzirom da je veliki favorit u izboru bio i Džeko. Njegov napadački učinak je fantastičan, ali većina zasluga za dobre igre BiH ide na dušu Džekinog saigrača iz Volfsburga. Kako diše Misimović tako diše i njegova ekipa",
navodi pomenuti portal.

Najzaslužniji što je "gordi Albion" ubjedljivo prvi po broju postignutih golova je svakako napadač Mančester junajteda Vejn Runi, koji je bio strijelac devet puta.

I "bosanski dijamant" se isto toliko puta uposao u listu strijelaca, ali su Runi i Džeko podijelili drugu poziciju iza centarfora Grčke Teofanisa Gekasa, koji je protivničke mreže tresao deset puta.

Mogući protivnici reprezentacije BiH u baražu, koji će biti žrijeban u ponedeljak, su selekcije Francuske, Grčke, Portugala i Rusije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC