• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac - simbol Banjaluke!

Banjalučki restoran "Romanov" u četvrtak uveče ponovo je bio obojen u crveno-plave boje Borca.

 Borac - simbol Banjaluke! Izvor: MONDO

Rame uz rame sjedili su bivši i sadašnji fudbaleri Borca, rukovodstvo kluba, prijatelji i sponzori banjalučkog premijerligaša, predstavnici društvenopoltičkog života Republike Srpske i svi oni koji žele da podrže projekat stvaranja evropskog Borca.

Prvi čovjek Banjalučana Mićo Milovanović istakao je da nijedan sportski kolektiv na ovim prostorima nema tako dugu i svijetlu tradiciju kao što je ima Borac.

"Klub je ušao u 84. godinu života i samim tim je nadživio prosječan ljudski vijek. Naši ciljevi su da ove sezone uradimo sve što možemo da se klub plasira u evropska takmičenja. Želimo da uradimo vlasničku, organizacionu i upravljačku tranziciju po uzoru na najuspješnije evropske klubove. Želimo da kadrovski ojačamo ekipu i finansijski rehabilitujemo klub", rekao je Milovanović za "Nezavisne novine" u izdanju od subote.

BORAC DUŽAN ŠEST MILIONA KM

Od dolaska na čelo kluba nova uprava se susreće sa problemima koji se vuku iz prošlosti...

"Nakon što smo preuzeli Borac, naišli smo na neizmirene obaveze koje su dosegle cifru i do šest miliona maraka. Od toga je 1,6 miliona vrijednost sporova koji su pokrenuti protiv kluba. Nažalost, većina tih sporova biće negativno riješeni po Borac", naglasio je on i dodao da ipak ima rješenja:

"Nismo u bezizlaznoj situaciji u to budite ubijeđeni. Ekipa je svojom borbenošću ostvarila odličan rezultat u prvih devet kola i ima 22 boda, što do sada nikome nije pošlo za rukom u ovom broju odigranih mečeva. Ojačali smo igrački kadar i uspostavili saradnju sa Partizanom, a ono što je najvažnije, podigli smo moral u klubu na nivo viši nego što je ikad bio."

Za sve dosadašnje uspjehe, treba biti zahvalan prijateljima kluba.

"Sve ovo ne bismo uradili bez pomoći gradonačelnika Dragoljuba Davidovića, 'Nezavisnih novina' i njihovog vlasnika Željka Kopanje, Hidroelektrana na Vrbasu, te Komercijalne banke i Osiguravajućeg društva "Triglav". Samo uz njihovu i pomoć ostalih prijatelja kluba možemo da nastavimo sa napretkom", zaključio je Milovanović.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović:

"Čast mi je što mogu da budem ovdje sa vama. Drago mi je što smo se okupili u ovolikom broju i mislim da je ovo svojevrsno vraćanje Borca na mjesto koje mu pripada. Grad je uradio onoliko koliko je mogao, a podržavaće klub i u narednom periodu. Pozivam sve Banjalučane da stanu uz Borac, jer on je simbol našeg grada i pripada svima nama."

Bivši fudbaler Borca Mladen Timotijević poželio je Banjalučanima da nastave sa dobrim partijama:

"Na Gradskom stadionu sam ostavio mladost i posebno mi je drago što je Borac u usponu i što iz dana u dan izrasta u klub evropskog formata."

Kapiten sadašnje generacije Borca Darko Ljubojević kaže da igračima mnogo znači podrška koju dobijaju u posljednje vrijeme:

"Svjesni smo da se sve dobre stvari u posljednje vrijeme dešavaju zahvaljujući novoj upravi, gradu i prijateljima kluba. U ime saigrača obećavam da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu i da ćemo našu igru podići na još viši nivo."

I ministri u Vladi Republike Srpske čine sve da se Borac vrati na pravi put. "Borac treba da igra, ali ne igra se utakmica samo na terenu, već i van njega. Svi mi ovdje prisutni treba da igramo za Borac van terena, jer samo tako klub može da napreduje. Mislim da je ta utakmica večeras počela i mi treba da, uz svijetlu tradiciju, napravimo još svjetliju budućnost", istakao je Proko Dragosavljević, ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS.

Podršku razvoju kluba u ime premijera RS Milorada Dodika i u svoje ime pružio je potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović.

"Želja Vlade je da napreduje nogomet svugdje u Republici Srpskoj. Želimo da budemo najbolji u BiH i da imamo najbolje navijače koji neće uništavati tuđe gradove", rekao je Kasipović i osvrnuo se na prošlo vrijeme kada je dolazio na Gradski stadion:

"Sjećam se vremena kada sam najviše Borčevih utakmica gledao u drugom poluvremenu, jer se tada moglo ući besplatno. Mislim da bi sada trebalo omogućiti i onima koji nemaju sredstava da dolaze na stadion."

Borac u subotu gostuje Travniku u okviru 10. kola Premijer lige BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC