• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Supruge na Mondijalu? Dogovorićemo se

"Što da ne?", kaže Antić. Kolarov poručuje da ženama na Mondijalu nije mjesto, a Dragutinović se brine za bezbjednost najbližih u Južnoj Africi.

 Antić: Supruge na Mondijalu? Dogovorićemo se  Izvor: MONDO

Vječita dilema: Da li je za reprezentaciju dobro da supruge i djevojke fudbalera putuju, odnosno borave sa njima tokom velikih takmičenja? A, Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi narednog ljeta najveće je moguće u svijetu fudbala...

Selektori su uglavnom podijeljeni po tom pitanju, a iskustva su različita.

Primjera radi, Italijan na čelu Engleske, Fabio Kapelo, poručio je svojim zvijezdama da će tokom Mondijala imati jedan dan nedeljno da vide porodicu i prijatelje i to poslije meča. Dakle, nije zabranio suprugama, kojima su engleski tabloidi dali nadimak "wags", da doputuju u Južnu Afriku, ali nije im ni dozvolio da budu smještene u blizini reprezentacije.




Kapelo je insistirao na tome, jer je kao i ostatak planete čitao o bahanalijama u kampu "gordog albiona" tokom Mondijala 2006. godine u Njemačkoj. Tadašnji selektor Engleza, Sven Goran Erikson, dopustio je suprugama i djevojkama da budu smještene sa igračima i ubrzo su svjetski tabloidi počeli da vrve od eksluzivnih fotografija i kontroverznih vijesti.

Srpski fudbaleri i njihove supruge/djevojke, u globalnom smislu, ne privlače takvu pažnju, kao na primjer pojava Viktorije Bekam u blizini trening kampa, ali dilema i dalje postoji.

Tu je i "tabu" tema, oko koje su selektori opet podijeljeni. Neki sadašnji i bivši tvrde da je za formu igrača bolje da seksualno apstiniraju tokom napornih takmičenja i tako "štede" energiju.



Selektor Srbije Radomir Antić nije ulazio u detalje, ali svakako ima svoje mišljenje. Na pitanje da li će "orlovima" biti dozvoljeno da povedu supruge i djevojke u Južnu Afriku, za "Press" je odgovorio:

"Razgovaraćemo i o tome, što da ne? Ja, lično, nemam ništa protiv toga, uvijek sam za kompromis, a ako će to podići i održati dobru atmosferu u našem taboru, onda sam za. U svakom slučaju, lako ćemo se dogovoriti i o tom pitanju", fleksibilan je kao i uvek Antić, za razliku od isključivog Kapela.

Antićev prethodnik, Ilija Petković, tokom SP u Njemačkoj, dozvolio je igračima da poslije poraza od Holandije (0:1) provedu dan sa porodicom, a ekipa je potom poražena od Argentine sa 6:0.

Ni među srpskim reprezentativcima nema jedinstvenog stava o tom pitanju...



Neki kažu da će sačekati da Antić prelomi, a drugi, kao recimo Ivica Dragutinović razmišlja i o bezbjednosti u Južnoj Africi. On nije siguran u to da bi bio bezbrižan za Selin, sa kojom živi u vanbračnoj zajednici.

"Svaki fudbaler, bez obzira na godine, volio bi da sa familijom prođe pripreme i samo takmičenje na Svjetskom prvenstvu. Tako bi i meni bilo drago da moja porodica, roditelji i prijatelji budu u Africi, ali mislim da to nije realno. Ne vjerujem da ćemo imati dovoljno slobodnog vremena da bismo ga posvetili porodicama, jer nas čekaju pripreme i puno obaveza na samom turniru", rekao je fudbaler Sevilje i jedan od najiskusnijih u  timu, a potom dodao:

"Iskren da budem, imam strah od odlaska u Afriku. Od više različitih ljudi, s različitih strana, čuo sam da se tamo svašta dešava. Ljudi nisu sigurni ni na ulici, čak stranci moraju da imaju neku vrstu obezbjeđenja kada su van hotela. Ne znam kako će sve to da funkcioniše tokom Mondijala, ali mislim da takva neizvjesnost i eventualno izlaganje opasnostima nisu potrebni ni meni, ni mojim najbližima".

Milan Jovanović priznao je za "Press" da ni sam nije "pametan" kada je ova tema u pitanju.

"Uuuuuh, ne znam šta bih vam rekao o toj temi. Ima to svojih prednosti, ali i mana. Mene možete da zovete kada su u pitanju isključivo sportske teme. Stvarno ne znam da li ću da vodim suprugu na Mondijal, vjerovatno ćemo se o tome dogovoriti sa selektorom Antićem prije puta", slegao je ramenima Lane.



Marko Pantelić kaže da će njegova supruga Tijana vjerovatno biti u Južnoj Africi, ali kćerke Ingrid i Alegra po svemu sudeći ne.

"Kao što smo se oko svega do sada dogovarali u državnom timu, tako ćemo i u vezi s tim pitanjem. Moja supruga će najvjerovatnije putovati u Afriku, a da li će i klinci to zavisi od uslova, vremena", rekao je Pantelić, koji se ovog ljeta preselio iz Berlina u Amsterdam.



Boško Janković i supruga Dijana nedavno su dobili sina Sergeja.

"Moja žena Dijana se plaši aviona. To je veliki problem, ali ako budem igrao na Svjetskom prvenstvu, volio bih da mi, pored supruge, podršku pružaju roditelji i brat", rekao je Janković, stanovnik Đenove.


Kod Rimljanina Aleksandra Kolarova nema "ili". On ima potpuno jasan stav o tome da suprugama nije mjesto na Mondijalu.

"Narednog ljeta ću imati mnogo obaveza, ali se nadam da ću sa ženom otići negdje na odmor. A Južna Afrika nije mjesto za tako nešto. Mondijal je za fudbalere, ne za žene", rekao je Kolarov, poslije čega je sasvim jasno da njegova supruga Vesna i kćerkica Una (rođena u februaru ove godine), neće boraviti na jugu Afrike.



Na njihovu žalost ili sreću, neoženjeni Antonio Rukavina, Ivan Obradović, Neven Subotić, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radoslav Petrović, Miloš Ninković i Zoran Tošić, neće imati takvih dilema, osim ako u međuvremenu ne odluče da se ožene.

Najbliži tome su Milijaš i Tošić, koji su već dugo u vezama sa djevojakama Ksenijom i Dijanom.
TABELA:

OŽENJENI: Vladimir Stojković (Bojana), Vladimir Dišljenković (Irena), Bojan Isailović (Ana), Aleksandar Kolarov (Vesna), Branislav Ivanović (Nataša), Nemanja Vidić (Ana), Aleksandar Luković (Slađana), Dejan Stanković (Ana), Miloš Krasić (Mirjana), Milan Jovanović (Nataša), Boško Janković (Dijana), Nikola Žigić (Sanja), Marko Pantelić (Tijana), Danko Lazović (Jovana).

VANBRAČNA ZAJEDNICA: Ivica Dragutinović (Selin).

PRED ŽENIDBOM: Nenad Milijaš (Ksenija), Zoran Tošić (Dijana).

NEOŽENJENI: Antonio Rukavina, Ivan Obradović, Neven Subotić, Gojko Kačar, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Ninković.

(MONDO, foto: Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC