• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potop u Bolonji, tri penala, golovi Mireta i Džeke

Autor mondo.ba

U nemogućim uslovima na stadionu "Renato Dalara", uz tri penala, Bolonja i Roma remizirali 2:2 u prvoj utakmici 13. kola Serije A. Strijelci za "vučicu" Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Bolonja i Roma odigrali su prvi meč 13. kola Serije A u skoro pa neregularnim uslovima, a na kraju je viđen izuzetno zanimljiv duel, sa četiri gola iz tri penala.

Kiša koja je tokom cijelog dana padala u ovom dijelu Italije, potpuno je natopila teren stadiona "Renato Dalara", ali glavni sudija Đanluka Roki odlučio je da ne postoje prepreke za odigravanje ovog susreta.

Uvodni minuti meča protekli su potpunoj dominaciji domaćih fudbalera, dok je odbrana Rome djelovala potpuno smušeno.

Odlična kontra Bolonje viđena je u 8. minutu. Matija Destro poslao je loptu na lijevu stranu ka Emanueleu Đakeriniju, koji se spetljao, predao loptu Majkonu, koji je otklonio opasnost po gol Rome.

Samo dva minuta kasnije domaći su postigli gol, koji je poništen zbog ofsajda. Antoni Munije već je počeo da slavi, ali je Roki pokazao da se napadač Bolonje našao u nedozvoljenoj poziciji.

Isplatio se pritisak igračima Bolonje u 14. minutu. Đakerini je izveo korner, lopta se nakon pravog karambola odbila do Adama Masine, koji je spretno reagovao i savladao golmana gostiju Vojčeha Šćesnog.

...
Izvor: YouTube

Primljeni pogodak kao da je probudio gostujuće fudbalere, pa su krenuli su ofanzivnije ka golu protivnika.

U 38. minutu golman Bolonje Antonio Mirante istrčao je na tridesetak metara od svog gola, odnio loptu rukom ispred Alesandra Florencija, a Roki mu je pokazao samo žuti karton, iako su gosti protestovali i tražili isključenje.

Tri puta je Miralem Pjanić pokušavao iz slobodnih udaraca. Prvi put je pogodio "živi zid", zatim je Mirante odlično reagovao, da bi treći pokušaj završio visoko preko gola.

Mogao je Matija Destro početkom nastavka donijeti novi gol Bolonje. Išao je sam prema golu "vučice", ali je na kraju traljavo šutirao, direktno u Šćesnog.

U 51. minutu Munije je igrao rukom nakon centaršuta Florencija, a Pjanić pretvorio jedanaesterac u izjednačenje. Bio je golman Bolonje "na lopti", ali je ona po klizavom terenu skliznula ispod njega za 1:1.

...
Izvor: YouTube

U nastavku je u par navrata pokušavao Džeko, zatim i Florenci, ali je u oba navrata siguran bio Mirante.

U 71. minutu novi penal za Romu. Srušen je Huan Manuel Iturbe, odgovornost je sada preuzeo drugi bh. reprezentativac u redovima Rimljana Edin Džeko i pogodio.

...
Izvor: YouTube

U 86. minutu "rezervista" u redovima Rome Vasilis Torosidis faulirao je Đakerinija, da bi Roki po treći put pokazao na "bijelu tačku". Loptu je uzeo Matija Destro i matirao Poljaka na golu svog bivšeg kluba za konačnih 2:2.

...
Izvor: YouTube

Roma je tako propustila priliku da se bar na dan izdvoji na čelu tabele. Ovako, tim Rudija Garsije izjednačio se po broju bodova sa Fiorentinom i Interom, koji svoje mečeve igraju u nedjelju.

SERIJA A - 13. KOLO:

Bolonja - Roma 2:2 (1:0)
/Masina 14, Destro pen 87 - Pjanić pen 52, Džeko pen 72/

Juventus - Milan (20:45)

U nedjelju:

Verona - Napoli (12:30)
Atalanta - Torino (15:00)
Karpi - Kjevo
Fiorentina - Empoli
Đenova - Sasuolo
Lacio - Palermo
Udineze - Sampdorija
Inter - Frozinone (20:45)

TABELA: Fiorentina 27, Roma (+1) 27, Inter 27, Napoli 25, Sasuolo 22, Milan 20, Juventus 18, Atalanta 18, Lacio 18, Sampdorija 16, Torino 15, Palermo 14, Empoli 14, Kjevo 13, Đenova 13, Bolonja (+1) 12, Udineze 12, Frozinone 11, Verona 6, Karpi 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC