• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je "Džigi" namestio glavu?

Autor mondo.rs

Nikola Ninković, talentovani, ali i osporavani fudbaler Partizana, mogao bi da bude igrač koji će preokrenuti na bolje tekuću sezonu crno-belih. "Kod mene nema sredine - ili sam najbolji ili najgori na terenu", kaže "Džigi".

 Nikola Ninković fudbaler Partizana Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Od majstorija do bezobrazluka, od klupe do terena i nazad, od driblinga do crvenih kartona...

Često se navijači Partizana hvataju za glavu kada Nikola "Džigi" Ninković ulazi u igru, pogotovo onda kada crno-belima ne ide na terenu, jer znaju da bi temperament ovog momka mogao da se i njemu i ekipi obije o glavu. Dešavalo se da Ninković uđe na teren nervozan, pa uleti u frku, isteruje neku svoju pravdu... a kao posledica toga - isključenje.

Ima Ninković i drugu stranu. Mnogo bolju, koju retko ispoljava, a čekaju je u Partizanu dugo. Nesporno je da je Nikola Ninković izuzetno talentovan fudbaler, da "zna fudbal", da potezom može da razgali publiku, da reši utakmicu. Problem je u tome što taj dar ne pokazuje često.

Zbog te svoje "lude glave" je i ispaštao, pa je često umesto na terenu, ili na klupi za rezerve, ili na tribinama, pored terena. Ruku na srce, i mononukleoza koju je imao pre par godina ga je malo usporila i izbacila "iz koloseka".

Bljesnuo je protiv Novog Pazara proteklog vikenda, kada je pogurao "Parni valjak" do ubedljive pobede.

"Kod mene nema sredine - ili sam najbolji ili najgori na terenu... Mogao sam daleko više u karijeri. U dobroj meri krivim sebe što nisam pokazao koliko zaista vredim. Pravio sam probleme i razne gluposti, najčešće reagujući emotivno, bez zadrške. Vremenom sam shvatio gde grešim i u poslednjih godinu i po dana sam se dosta promenio. Prijatelji kažu - nabolje", iskreno kaže u razgovoru za "Sport" i nastavlja analizu svoje igre:

"Mnogo zavisi od toga kako uđem u utakmicu. Volim da rizikujem na terenu, da pasom tražim 'rupe' u odbrani protivnika, da driblam, da šutiram iz teških pozicija. Ako preseku dve, tri lopte - upadam u problem. Ako prođe kako sam zamislio, ne može niko da me sačuva na toj utakmici".

Saša Ilić ga često kao stariji brat kritikuje. Valjda zato što gotivi Ninkovića i ukazuje mu na greške. Dešava se to i na terenu.

"On me poznaje u dušu i uvek ima nešto da 'dobaci' u svom stilu. Mada, verujte, sam sebi sam najveće opterećenje. Uvel razmišljam šta je trebalo da uradim, šta sam mogao bolje, kako nisam odreagovao. Evo, dao sam dva gola protiv Novog Pazara, a posle sam 'lupao' glavu o nekim drugim situacijama na utakmici, smatrajući da sam grešio"
, kaže Ninković.

Ninković je ove jeseni odigrao samo TRI cele utakmice (u prvenstvu), odnosno od početka, kao starter do kraja.

Bilo je to u 2. kolu protiv Jagodine (6:0), potom u Novom Pazaru (poraz 2:3) i sada opet protiv Novog Pazara (pobeda 3:0). Može se reći i da je nedavno, protivb Javora u Humskoj (3:2), gotovo ceo mič bio na terenu, jer je već u 15. minutu ušao kao zamena za povređenog Darka Brašanca.

Nije ga uopšte bilo u šest utakmica (Spartak, Borac, Radnički Niš, Voždovac i dva puta protiv Metalca), a u ostalim mečevima uglavnom je ulazio u finišu meča. Tako je protiv Vojvodine u Novom Sadu zaigrao od 77. minuta, protiv OFK Beograda i Crvene zvezde od 85. minuta, protiv Radnika u Surdulici od 75. minuta, u Lučanima protiv Mladosti od 71. minuta, a protiv Jagodine u Jagodini od 67. minuta. Protiv Rada je igrao od 58. minuta.

Ninkoviću ugovor ističe u junu 2016. godine i ranije se pisalo da bi ove zime mogao da napusti Humsku. Za sada, ništa se ne zna tim povodom, odnosno da li će produžiti ugovor.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC