• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Evrogol Isaha vrijedan tri boda

Crvena zvezda u Požarevcu savladala Mladi radnik golom Avala Isaha u 53. minutu. Vojvodina nije uspjela da slomi otpor OFK Beograda.

 JSL: Evrogol Isaha vrijedan tri boda Izvor: MONDO

Crvenoj zvezdi nije naškodila dvonedeljna pauza u nacionalnom šampionatu Srbije!

Četa Vladimira Petrovića za sobom je ostavila i Požarevac, gdje je u subotu savladala Mladi radnik rezultatom 1:0, u meču osmog kola Jelen Superlige Srbije.

Vojvodina i OFK Beograd odigrali su neriješeno, bez pogodaka, Javor i Borac slavili su pobjede kao domaćini, dok je Spartak u duelu dojučerašnjih drugoligaša savladao BSK na Karaburmi.

Zvezda je zahvaljujući remiju u Novom Sadu stekla po osam bodova prednosti u odnosu na "lale" i "romantičare", dok će Partizan u nedeljnu utakmicu sa Jagodinom u Humskoj 1 krenuti sa sedam bodova zaostatka.

Gol odluke za crveno-bijele postigao je igrač kojem se to ne događa često - Mohamed Aval Isah.

"Vezista" iz Gane u 53. minutu se odlučio na udarac sa više od 20 metara iskosa, inače raspoloženi golman Mitar Pejović nije uspio da zaustavi loptu, koja je završila u gornjem desnom uglu - 0:1!

U sjajnoj atmosferi na požarevačkom Vašarištu (na tribinama je bilo više od 5.000 gledalaca, a nekoliko stotina ostalo je ispred stadiona) Zvezda je kontrolisala igru i stvarala šanse, dok se Mladi radnik orijentisao na kontranapade, ali je bio potpuno bezopasan.

Debitant u elitnom društvu prethodno je bio neporažen na četiri utakmice, od kojih su tri završene rezultatom 0:0.

Kod crveno-bijelih se ispromašivao visoki centarfor Dejan Lekić, koji je dvije prilike propustio u prvih šest minuta, dok ga je u 57. minutu Pejović nadmašio u situaciji "jedan na jedan".

Bez obzira na to, Zvezda sa sedam pobeda i jednim remijem uživa u jednom od najboljih startova sezone u istoriji kluba.

Mreže su neočekivano mirovale u Novom Sadu, gdje Vojvodina sa novim trenerom, Brankom Babićem, nije uspjela da "otključa bravu" OFK Beograda.

Novosađani su od četiri utakmice na stadionu Karađorđe dobili samo jednu, još u avgustu protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca (1:0), što ih mnogo košta u trci sa Zvezdom i Partizanom. Očigledno je da smjenom Dragoslava Stepanovića nisu otklonjeni problemi u igri Vojvodine, kao što se činilo poslije ubjedljive pobjede nad BSK-om (4:0) prije odlaska na pauzu.

Smederevo je u Čačku vodilo pogotkom iskusnog Ivana "Gutija" Jovanovića, ali su dvostruki strijelac Marko Mugoša i poletarac Filip Knežević kreirali preokret - 3:1, poslije tri meča u kojima Borac nije trijumfovao, niti postigao gol.

Javor je slomio otpor Metalca kada je Nenad Stojanović poslije jednog sata igre pogodio sa "bijele tačke". Milanovčani su ostali bez isključenog Pavlovića i trenera Milovanovića, pa je Miloš Trifunović u finišu samo "ovjerio" tri boda - 2:0.

REZULTATI OSMOG KOLA

POŽAREVAC: Mladi radnik - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Isah 53/

NOVI SAD: Vojvodina - OFK Beograd 0:0

ČAČAK: Borac - Smederevo 3:1 (1:1)
/Mugoša 44, 79, Knežević 70 - Jovanović 27/

IVANJICA: Javor - Metalac 2:0 (0:0)
/Stojanović 59p, Trifunović 81/

BEOGRAD: BSK - Spartak 0:2 (0:0)
/Veselinov 49, Nosković 78/

U nedelju:

KULA: Hajduk - Napredak (14.30)
BEOGRAD: Čukarički - Rad (14.30, TV)
BEOGRAD: Partizan - Jagodina (17.00)

TABELA: Crvena zvezda 22, Partizan (-1) 15, Vojvodina 14, OFK Beograd 14, Spartak 12, Javor 12, Napredak (-1) 10, Jagodina (-1) 10, Mladi radnik 10, Borac 10, Smederevo 8, Rad (-1) 7, Hajduk (-1) 7, BSK 7, Metalac 6, Čukarički (-1) 1 bod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC