• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsen Venger kao pravi džentlmen i kolega

Autor mondo.rs

Arsene, da li vidite šansu da preuzmete Real ako Benitez bude smenjen?




Arsen Venger, u nezaboravnom intervjuu koji je dao nedavno, poručio je da ukoliko ne dobije otkaz u Arsenalu, nema nameru za života da radi negde drugde.

Ipak, to senzacija gladne engleske novinare nije sprečilo da mu dva dana posle debakla koji je Real Madrid doživeo u "El Klasiku" postave pitanje o tome da li bi razmislio o eventualnoj ponudi da preuzme slavni klub, ako Rafael Benitez dobije otkaz.

U stilu u kom je govorio i tokom pomenutog intervjua, gde je čelnike Reala nazvao zavisnicima od naslovnih strana i tako uputio na to da, bez obzira na igre fudbalera i rad trenera, nešto stalno mora da se menja, lomi i kupuje, Venger je ovog puta rekao:

"Ako budu otpustili Beniteza pokazaće se kao veoma neozbiljni", a potom je dodao...

"Ne, ne bih prihvatio takvu priliku. Samo bih iskoristio ovu priliku da pružim kompletnu podršku Rafi, koji je neverovatan menadžer. I da ponovim da ne bi delovalo ozbiljno smeniti trenera posle 12 prvenstvenih kola".

Francuz je potom rekao...

"Nadam se da će dobiti podršku predsednika i zato niko ne bi trebalo da se kladi na mene da ću postati sledeći trener Real Madrida, to je sigurno".

Nestrpljivi predsednik Reala Florentino Perez sazvao je vanrednu konferenciju za medije u ponedeljak u 19 časova, na kojoj bi trebalo ili da pruži punu podršku Benitezu, na šta upućuju dobro obavešteni španski novinari ili da šokira javnost odlukom da ga smeni ni pola godine od početka sezone, kada mu je dao u ruke najskuplji sastav na svetu.

Perez je tada rekao da nema dilemu oko toga da li je Benitez pravi naslednik možda nepotrebno smenjenog Karla Anćelotija, više puta ponovio je da su mu veliki fudbalski znalci preneli da niko na planeti nema tako dobar sistem rada kao bivši trener Valensije, Liverpula, Intera, Čelsija i Napolija, te da zbog toga nema dilemu da li vuče pravi potez.

Nije prošlo mnogo a madridski dnevnici počeli su da pišu o tome da su najveće zvezde Reala (čitaj: Kristijano Ronaldo) nezadovoljni načinom na koji Benitez radi, da im nije jasno šta se radi na treninzima, a onda su usledili i prvi porazi.

Real ih trenutno ima dva u nizu, od Sevilje u gostima (3:2) i Barselone kod kuće (0:4), što je ujedno bilo jedno od najbednijih izdanja Reala u novijoj i ne samo novijoj istoriji.

Po završetku mučne utakmice za sve Madridiste, sa tribina "Santijago Bernabeu" stadiona počelo je horsko navijanje protiv predsednika Pereza, navijači su revoltiranom Ronaldu koji kao da je odbio da igra fudbal posle vodećeg gola Barse čak i zviždali, a ništa bolje nije prošao ni Benitez koji je teren napustio crven i besan kao ris.

Odmah posle utakmice Evropom se prolomila informacija da je Ronaldo uslovio Pereza: "Ili Benitez ili ja" i da to nije prvi put da njih dvojica razgovaraju o treneru. Predsednik i prva zvezda kluba imali su nedavno "zategnut" razgovor i po pitanju Ronaldove budućnosti, jer je Portugalac navodno u nekoliko izjava najavio da bi mogao i da pređe u Pari Sen Žermen i da se vrati u Mančester junajted, uprkos tome što je njegov prijatelj i menadžer Žorže Mendeš poručio da će zvanično najbolji fudbaler sveta završiti karijeru u Realu.

Mnogo toga biće jasnije nešto posle 19 časova, no da se vratimo na poentu – Vengerova izjava jeste standard kako bi treneri trebalo da se nose u ovakvim situacijama, bez obzira na to da li su zainteresovani ili ne da naslede kolegu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC