• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Dinama "ubijali Srbe"

Bed blu bojsi tjerali inat vlastima, skandirajući šovinističke parole na račun Srba, a HRT nije ispunio obećanje da će isključiti ton.

 Navijači Dinama "ubijali Srbe" Izvor: MONDO

Iako je Hrvatska televizija najavila da će prekidati prenose fudbalskih utakmica ukoliko navijači budu skandirali poruke uvredljivog sadržaja, a posebno "Srbe na vrbe" i "Ubij Srbina", od tog obećanja u subotu uveče nije bilo ništa.

Najžešće pristalice Dinama, takozvani Bed blu bojsi, tokom svakog uključenja u prenos meča sa gradskim rivalom Zagrebom, jasno i glasno su ponavljali tradicionalne šovinističke parole, prenosi "Jutarnji list".

Zbog uvredljivog skandiranja u Varaždinu, gdje su igrale mlade selekcije Hrvatske i Srbije (3:1), podigla se velika prašina u javnosti, a reagovala je i hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja je zatražila od HRT da se u takvim slučajevima prekinu prenosi.

Takođe, HRT se obavezao da će se jasno ograditi od navijača, te da će isključivati ton ako do pogrdnih skandiranja dođe.

Ipak, to se tokom prenosa sa stadiona u Kranjčevićevoj ulici nije dogodilo - niti je ton bio isključen, niti se komentator ogradio od uvreda Srbima, a kamoli izvinio gledaocima.

Bilo kako bilo, "pjesnici" su napravili veliko iznenađenje, pošto su golom Davora Vugrineca savladali lidera prvenstva rezultatom 1:0.

Zagreb je prije ove utakmice osvojio samo jedan, a Dinamo 28 od mogućih 30 bodova!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC