• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Čuka ponovo kuca!

Pet i po mjeseci, FK Čukarički bio je "klinički mrtav", a onda je Čuka ponovo počela da kuca.

 JSL: Čuka ponovo kuca!  Izvor: MONDO

Prvi put od 2. maja ove godine i meča u Jagodini, samim tim i prvi put u ovoj sezoni, Čukarički je zabilježio pobjedu u prvenstvu i to u gradskom derbiju sa Radom - 2:1 (0:0).

"Brđani" su u nedelju, po kiši, pred jedva 200 gledalaca na svom stadionu za dva minuta uspjeli dva puta da urade ono što im nije pošlo za nogom u prethodnih 333 minuta - da postignu gol!

Rad je načeo Vladimir Ribić poslije klasične "sačekuše". Napadač Čukaričkog lijepim pasom izbačen je sam pred golmana Rada i mlade reprezentacije Srbije Branislava Danilovića, a kada ofsajd zamka nije upalila, Ribiću je ostalo samo da kroz noge Daniloviću proturi loptu i dovede svoj tim u vođstvo od 1:0.

Igrao se 50. minut i tim koji je imao manje od igre računajući i prvo poluvrijeme, bio je u prednosti.

A, ona je duplirana samo dva minuta kasnije, kada su "građevinari" presjekli jedan loše izveden korner domaćih, a u kontru krenuli tako što su loptu poslali pravo na lijevicu Nenada Kisa. On je iz prve opalio po fudbalu, koji mu je serviran i sa više od 25 metara pogodio dalji ugao Danilovićevog gola za 2:0.

Tu prednost, ekipa Srđana Vasiljevića nije imala u prethodnih sedam kola. "Brđani" su vodili samo sa 1:0, golom Bojana Zavišića u 4. kolu protiv Partizana, kada je tim sa Banovog brda osvojio do ovog kola jedini bod u šampionatu!

Žalio se zbog toga trener Vasiljević sa se uželio da i njemu neko čestita na pobjedi, a u finišu utakmice morao je da strijepi da će ove nedelje konačno to i doživjeti od trenera gostiju Marka Nikolića.

U 57. minutu, rezervista Andrija Kaluđerović iskosa sa desne strane, tek što je ušao na teren, pogodio je dalji ugao trećeg gola reprezentacije Bojana Isailovića i smanjio na 2:1, drugim golom u šampionatu. Do tog trenutka odlični Isailović, najzaslužniji što Rad nije poveo pre 50. minuta, napravio je prvi kiks na meču, lopta mu je prošla "ispod noge".




Do finiša utakmice, moglo je da se vidi nekoliko grubih startova i dvije sjajne prilike za Rad da poništi dugo čekanu pobjedu domaćih, koji su ljetos ostali bez 19 fudbalera.

Nakon što je u 67. minutu lako moglo da bude 3:1 za Čukarički, odlične prilike propustili su Jovanović (81) i Andrić (85).

Jovanović je neprecizno šutirao sa deset metara, iskosa sa desne, a Andrić iskosa sa lijeve strane, tako da je ostalo 2:1. Kada već nisu uspjeli da izjednače i zabeleže prvu pobjedu u Superligi od prvog kola i duela sa Smederevom (3:2), fudbaleri Rada uspeli su da dobiju crveni karton, tačnije drugi žuti.

Zbog nesportskog i suvišnog faula nad sredini terena, kapiten Koković morao je u svlačionicu minut prije ostalih.

Čukarički je poslije šest poraza i remija, upisao prvu pobjedu, a Rad porazom prekinuo seriju od četiri nerešena ishoda u prvenstvu (0:0, 0:0, 2:2, 1:1).


Četvrtu godinu zaredom, Hajduk je u Kuli pobijedio Napredak. Ovog puta ostaće upisanih 3:1 (2:1), što je prva pobjeda Kuljana od 23. avgusta i duela sa Radom (2:1), takođe kod kuće.

Tim Bogdana Koraka sa tri lijepa gola u mreži Bojana Šejića prekinuo je niz od četiri remija, poslije poraza u Humskoj. Hajduk je osvojio deseti bod i tako se svrstao u grupu od pet timova u sredini tabele sa istim brojem bodova poslije osam kola.

Hajduk je incijativu od starta meča krunisao u 28. minutu, kada je igrač na pozajmici iz Partizana, Miloš Živanović bio posljednji koji je šutnuo loptu u sveopštoj gužvi u Šejićevom šesnaestercu. Uradio je to tako da loptu pošalje u mrežu gostiju - 1:0.

Vođstvo Hajduka trajalo je samo četiri minuta, kada je odbrana domaćih napravila niz propusta i trapavosti, dok lopta konačno nije došla do usamljenog Predraga Vujovića. Fudbaler rodom iz Bara, koji je prije Napretka igrao za Vislu, Vojvodinu i Borac, nije časio časa i savladao je Bugarina Angela Manolova na golu Hajduka - 1:1.

Ipak, nije bilo uobičajenog "iksa" poslije 45 minuta na duelima Hajduka, jer je Aleksandar Davidov (na slici 3) malo prije odlaska na odmor uhvatio težak volej sa 15 metara od gola Napretka i sjajnim udarcem ponovo savladao Šejića - 2:1.

U nastavku Hajduk je bio na "svom terenu", u situaciji da snažno brani gol, što Kuljani iz sezone u sezonu najbolje rade u ligi. "Katanaćo" je umalo pukao u 87. minutu, kada je tim Nenada Sakića imao šansu da izjednači i dođe pred peti remi, uz jednu pobjedu, od 22. avgusta.

Kada se to nije dogodilo, Nikola Komazec je postavio konačnih 3:1 u 89. minutu.


REZULTATI 8. KOLA:

Hajduk Kula - Napredak 3:1 (2:1)
/Živanović 28, Davidov 43, Komazec 89 - Vujović 32/

Čukarički - Rad 2:1 (0:0)
/Ribić 50, Kiso 28 - Kaluđerović 59/

Partizan - Jagodina (17.00)

U subotu:

Mladi radnik - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Isah 53/

Vojvodina - OFK Beograd 0:0

Borac - Smederevo 3:1 (1:1)
/Mugoša 44, 79, Knežević 70 - Jovanović 27/

Javor - Metalac 2:0 (0:0)
/Stojanović 59p, Trifunović 81/

BSK Borča - Spartak 0:2 (0:0)
/Veselinov 49, Nosković 78/

TABELA: Crvena zvezda 22, Partizan (-1) 15, Vojvodina 14, OFK Beograd 14, Spartak 12, Javor 12, Napredak 10, Hajduk 10, Jagodina (-1) 10, Mladi radnik 10, Borac 10, Smederevo 8, Rad 7, BSK 7, Metalac 6, Čukarički 4.

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC