• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milanu derbi protiv Rome

Fudbaleri Milana na doamćem terenu savladali Romu 2:1 u posljednjem meču osmog kola Serije A.

 SERIJA A: Milanu derbi protiv Rome Izvor: MONDO

MIlan je do pobjede došao iako su gosti poveli u trećem minutu meča preko Džeremija Meneza. Roma je sa prednošću od jednog gola otišla na odmor. Ipak domaća ekipa u drugom poluvremenu stiže do preokreta. Najprije je Ronaldinjo u 55. minutu realizovao penal, a trijumf Milanu donio je njegov "zemljak" Pato deset minuta kasnije.

MIlan je posljednjih 10 minuta igrao sa igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Ambrozini, ali gosti to nisu uspjeli da iskoriste.

Otkako je pobijedila Inter 26. septembra i preuzela lidersku poziciju u Seriji A, Sampdorija ne uspijeva da pobjedi. Treći uzastopni remi svrgnuti lideri zabilježili su u nedelju u Rimu protiv Lacija (1:1), tako da od 8. kola Serije A više ni ne dijele prvo mjesto sa šampionom Italije, koji je prethodne večeri demolirao Sampdorijinog najvećeg neprijatelja, Đenovu sa 5:0.

"Novi Vijali", Đampaolo Pacini petim golom u prvenstvu donio je Sampdoriji vođstvo u 40. minutu na Olimpiku i nadu da bi njegov tim i naredni vikend mogao da dočeka u egal poziciji sa Interom, ali je Brazilac Matuzalem postigao prvi gol u dresu Lacija od kada je stigao u klub 2008. godine i izjednačio na 1:1 samo dva minuta kasnije.

Do kraja, Lacio je imao prednost igrača više od 55. minuta, kada je isključen Padalino, ali umjesto da iskoristi nadmoć na terenu i zabilježi prvu pobjedu od 30. avgusta i drugog kola Serije A, Lacio je samo "izjednačio" po broju igrača na terenu, jer je crveni karton dobio Baronio u 73. minutu.

Lacijali su počeli prvenstvo sa dvije pobjede, potom doživjeli dva poraza, a sada su u seriji od četiri remija.

Prvu pobjedu u Seriji A nad Bolonjom kod kuće, još od sezone 1996/97, Napoli je uspio da zabilježi tek poslije gola Mađija u zaustavnom vremenu.

Bolonja je na poluvreme otišla sa zloslutnim vođstvom od 1:0 na "San Paolo" stadionu u Napulju, ali je u nastavku domaći tim uspio da u potpunosti preokrene rezultat i golovima Kvaljarele (72) i Mađija u drugom minutu nadoknade vremena dođe i do treće pobjede ove sezone kod kuće, uz jedan remi.

Ujedno, to je bila pobjeda i za trenera Valtera Macarija na debiju. On je poslije 7. kola naslijedio otpuštenog Roberta Donadonija, koji jeste bio nepobjediv kod kuće, ali je ekipa doživjela četiri glatka poraza na četiri gostovanja do sada.

Možda će pod Macarijem ubitačni trio Hamšik/Kvaljarela/Laveci donijeti i prve bodove sa tuđeg stadiona.


U 8. kolu Kalča prvu pobedu ostvarila je Atalanta i to u gostima!

Momci iz Bergama odmah su načeli Udineze na Friuliju, poveli već u 4. minutu, a nisu stali ni kada su "zebrete" izjednačile u četiri minuta kasnije.

Golovima Valdesa i De Ašćentisa u drugom poluvremenu, crno-plavi iz Bergama upisali su prvu "trojku" ove sezone poslije tri remija i četiri poraza - 1:3.

Od ovog kola, jedini tim bez pobjede u prvenstvu je Livorno, koji je poražen kod kuće od Palerma, iako je u 54. minutu poveo preko Danilevičijusa. Do kraja, golove su postigli Mikoli i Balzareti za  uzastopnu pobjedu Sicilijanaca - 1:2.

Livorno ostaje na začelju sa tri boda iz tri remija.

REZULTATI 8. KOLA:

Katanija - Kaljari 2:1 (1:1)
/Rikiuti 35, Martinez 88 - Desena 43/

Kjevo - Bari 1:2 (0:1)
/Bogdani 82 - Almiron 3, Ranokija 65/

Lacio - Sampdorija 1:1 (1:1)
/Matuzalem 42 - Pacini 40/

Livorno - Palermo 1:2 (0:0)
/Danilevičijus 54 - Mikoli 56, Balzareti 81/

Napoli - Bolonja 2:1 (0:1)
/Kvaljarela 72, Mađio 90+2 - Adailton 16/

Parma - Sijena 1:0 (1:0)
/Božinov 6/

Udineze - Atalanta 1:3 (1:1)
/Lodi 8 - Tiriboki 4, Valdes 70, De Ašćentis 73/

Milan - Roma 2:1

/Ronaldinjo 55(p), Pato 66- Menez 3/

U subotu:

Juventus - Fiorentina 1:1 (1:1)
/Amauri 19 - Vargas 5/

Đenova - Inter 0:5 (0:3)
/Kambijaso 6, Baloteli 31, Stanković 45, Vijera 66, Maikon 71/

TABELA: Inter 19, Sampdorija 17, Juventus 15, Fiorentina 15, Parma 14, Đenova 13, MIlan 12, Palermo 12, Bari 11, Kjevo 11, Roma  11, Udineze 11, Lacio 10, Napoli 10, Milan, Katanija 7, Kaljari 7, Atalanta 6, Bolonja 6, Sijena 5, Livorno 3.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC