• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP2010 (baraž): Ćiro na Ronalda!

Reprezentacija BiH za protivnika u baražu za odlazak na SP 2010 godine dobila je selekciju Portugala, odlučeno je u ponedeljak žrijebom u Cirihu.

 SP2010 (baraž): Ćiro na Ronalda!  Izvor: MONDO

Fudbaler Evertona i kapiten reprezentacije Južne Afrike Stiven Pijenar dobro je promiješao loptice u bubnju i za protivnika "Ćirinim zmajevima" izvukao selekciju Portugala!

Parovi plej-ofa:

Republika Irska - Francuska
Portugal - BiH
Grčka - Ukrajina
Rusija - Slovenija

Prvi mečevi igraju se 14. novembra, dok su revanši na programu četiri dana kasnije.
Dobra vijest za selekciju BiH je što će revanš biti odigran na domaćem terenu, najvjerovatnije u Zenici.

Sve oči portugalske javnosti sada će biti uprte u Kristijana Ronalda koji bi na teren trebao da vrati upravo protiv BiH, a pored najskupljeg igrača na planeti, veliku opasnost po gol Nemanje Supića ili Kenana Hasagića predstavljaće Simao Sabrosa i Nani.

Portugalci, koje s klupe vodi nekadašnji pomoćnik Aleksa Fergusona, Karlos Keiroš, u kvalifikacijama su loše startovali porazom od Danske (3:2), te remijem sa Albanijom (0:0), ali su posljednjih pet mečeva pobijedili uhvativši zadnji voz za drugo mjesto u grupi i dodatne kvalifikacije.

Iz Evrope je vizu za Južnu Afriku ranije obezbijedilo devet reprezentacija, a na preostale četiri čekaće se do 18. novembra, kada su na programu revanš susreti.

Svjetska fudbalska federacija je napravila veliku nepravdu obzirom da je Francuze, Portugalce, Ruse i Grke stavila u povlašćenu poziciju u odnosu na Ukrajinu, Republiku Irsku, Sloveniju i BiH.

Prilikom određivanja šešira, FIFA se vodila aktuelnom rang listom, objavljenom 16. oktobra, iako su sve selekcije osvojile druga mjesta u svojim grupama.

Selektor BiH Miroslav Blažević rekao je pred žrijeb da ga ova nepravda ne boli previše i da bi upravo zbog toga želio da njegovi "zmajevi" za rivala dobiju Francusku.

"Osim toga želim ‘trikolore’ kako bi im se osvetio za poraz sa Mundijala 1998. godine kada sam vodio Hrvatsku. Ali nismo mi te sreće, imam osjećaj da ćemo dobiti Rusiju", izjavio je popularni Ćiro, ali mu se želja nije ispunila.

Međutim, kormilar Iraca Đovani Trapatoni, odluku FIFA o povlaštenim reprezentacijama, nazvao je "smrću za fudbal".

"Veliki nacionalni savezi diktiraju način na koji će se upravljati fudbalom. Nema smisla da se prave šeširi na žrijebu. Ali, biznis je biznis", bio je razočaran italijanski stručnjak, a kako će tek sada "grmiti", obzirom da su Irci izvukli uslovno rečeno najtežeg rivala - Francusku.

Pored četiri evropska duela, istog dana biće odigrana još dva baraž duela: Bahrein - Novi Zeland i Kostarika - Urugvaj.

Finalni žrijeb za grupnu fazu takmičenja na Mundijalu biće održan 4. decembra u Kejptaunu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC