• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba Živkovića za kraj crne serije!

Autor mondo.rs

Ljubinko Drulović iz sastava izostavio Stefana Babovića, Abubakara Oumarua i Aleksandra Subića, ali je Partizan i bez njih uspeo da savlada subotički Spartak. Slobodnjak Živković dovoljan za kraj crnog niza!

 Partizan pobijedio Spartak, Živković pogodio iz slobodnjaka Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crno-beli iz petog pokušaja uspeli da osvoje čitav plen u Superligi nakon utakmice u Evropi. Bomba Živkovića iz slobodnog udarca u 51. minutu presudila Subotičanima, a Partizan je posle dva meseca konačno pobedio na gostovanju.

Spartak Subotica - Partizan 0:1 (0:0) /Živković 51'/

Uskoro opširnije...

Partizan je u ovom trenutku petoplasirana ekipa šampionata (29 bodova), dok se Spartak nalazi na poslednjem mestu sa 13 bodova, ali se još uvek čeka potvrda FSS da li će im biti oduzeta četiri boda zbog neizvođenja najjače ekipe protiv OFK Beograda.

Crno-beli igraju vrlo loše na gostovanjima, a poslednju pobedu su zabeležili još krajem septembra kada su savladali Voždovac, a od tada su bodove na gostovanjima gubili od Surdulice, Mladosti, Metalca i Jagodine, a zanimljivo je da su u istom periodu zabeležili dve pobede u Evropi (Augzburg i AZ).

Za 70. godina postojanja dva kluba su se sastala 54 puta, a Partizan je daleko uspešniji u međusobnim duelima. Crno-beli su zabeležili čak 39 pobeda, 11 puta je bilo nerešeno, a Spartak je u istoriji ostvario samo četiri pobede. Sve kod kuće.

U prvoj utakmici ove sezone Partizan je savladao Spartak 2:1 i to golom mladog Saše Lukića u nadoknadi vremena. Pre toga su golove dali Valeri Božinov i Vladimir Torbica.

Trener Ljubinko Drulović je meč počeo bez Stefana Babovića i Abubakara Oumarua, a ovaj prvi nije ni na klupi za rezerve. Ista je situacija za od dolaska standardnog Aleksandra Subića, pa njega nema ni među rezervnim fudbalerima.

SPARTAK: Janošević, Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević, Jočić, Tumbasević (Makarić od 54'), Torbica, Ivanović (Mrkela od 45'), Jondić i Ilić (Božović od 64').

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Leković, Jevtović, Brašanac, Ilić, Ninković (Petrović od 89'), Živković (Trujić od 90+3'), Božinov (Šaponjić od 75').

Meč sudi Danilo Grujić iz Niša.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - Prvi šut Subotičana u okvir gola. Kraj utakmice!

90+3' - Lopta za Šaponjića u prostor, ali ofsajd. Ulazi Trujić umesto Andrije Živkovića, strelca jedinog gola danas. Dobija aplauze od publike.

90’ – Petrović pravi prekršaj na 20-tak metara, a centaršut Miloševića nije bio veća opasnost po Partizan. Tri minuta nadoknade.

89’ – Nemanja Petrović menja Nikolu Ninkovića. Nešto defanzivniji Partizan u poslednjih nekoliko minuta…

85’ – Ninković je uporan u tome da postigne gol, ali sada ga Farkaš blokira. Sudar posle kornera Bandalovskog i Jočića, a lošije je prošao Bandalovski koga je Šaponjić nagazio po rebrima kada je Bugarin pao na travu. Štoper Kovačević iz Spartaka dobija instrukcije da igra centarfora.

81’ – Konfuzija u šesnaestercu Spartaka. Saša Ilić je tražio „rupu“, ali je njegov šut ipak izblokiran dva puta.

79’ – Najozbiljniji napad Spartaka u nastavku. Mrkela je izvrteo Nikolu Lekovića i uspeo sebi da stvori prosto za centaršut. Pogodio je u glavu Bojana Božovića, ali je lopta otišla pored gola. Teška lopta da bi se iskontrolisala glavom...

77’ – Razigrao se Živković najbolji fudbaler na današnjoj utakmici, sada je probio po levoj strani i ubacio loptu na peterac, ali je Janošević bio najbliži lopti. Šaponjić daleko.

75' - Ivan Šaponjić menja Valerija Božinova.

73’ – Šut Živkovića, brani Janošević! Ušao je u šesnaesterac "zlatni orlić", a onda šutirao po zemlji, ali se još jednom golman Spartaka sjajno snašao i fantastično intervenisao. Partizan bliži drugom golu nego Spartak prvom...

69’ – Borba na sredini terena. I jedni i drugi spoje tri tačna dodavanja, pa pogreše i tako u krug. Gledamo ne tako lep fudbal.

65’ – I treća promena u Spartaku sada ulazi Božović umesto Stefana Ilića, a u nastavku odličan centaršut Mrkele, ali Kljajić još jednom odlično izlazli na loptu i lako je hvata. Minut kasnije napad i po levoj strani. Ćirković interveniše ispred Božovića.

60’ – Kakva šansa! Jevtović je šutirao glavom sa tri metra, ali je Janošević sjajno odbranio. Crno-beli su tražili jedanaesterac zbog povlačenja Bandalovskog, ali nije jasno šta se tačno dogodilo u kaznenom prostoru. Najbolja šansa za Partizan do sada.

58' -Prvi žuti karton na utakmici. Darko Brašanac je oštro startovao na Jočiću kako bi sprečio kontru, a sudija Danilo Grujić mu pokazuje žuti karton za to. Pomoć se ukazuje Jondiću...

56' - Odlična lopta Božinova za Ninkovića, ali na vreme izlazi Janošević i izbacuje loptu ispred Nikole Ninkovića. Sjajna reakcija golmana Janoševića i Kovačevića, sprečena je velika šansa.

54' - Ošamutio je ovaj gol Spartakove igrače. Partizan u ovom trenutku potpuno dominira na terenu. Makarić ulazi umesto Tumbasevića

51' - GOL ŽIVKOVIĆA!

Slobodan udarac na ivici šesnaesterca, a Andrija Živković fantastično šutira i pogađa gol Janoševića koji se nije ni pomerio. Živković je bukvalno loptu zaglavio u mrežu. Strašan gol!

Gol Živkovića Spartaku
Izvor: YouTube

49’ – Partizan nastavlja sa pokušajima po desnoj strani, ali sada Jondić zaustavlja Brašanca. Do sada smo navikli na duele Miloševića i Živkovića. Dosta malih faulova na početku drugog poluvremena. Trujić i Oumaru se zagrevaju za Partizan.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Bez promena u Partizanu, ali je ima u Spartaku. Andrej Mrkela na terenu umesto Đorđa Ivanovića.

------------------------------------------------

45+1 - Kraj prvog poluvremena. Bez velikih šansi, Partizan je bio dobar u periodu prvih pola sata, ali se Spartak odlično brani.

44’ – Ako je Bandalovski malopre bio nesiguran, sada je hrabrim startom zaustavio kontru Stefana Ilića koji bi tako možda i sam izašao pred Kljajića.

43' – Mala panika u Partizanu. Prva nesigurnost Bandalovskog posle centaršuta Tumbasevića i novi korner posle koga Torbica kao da je želeo da šutirao direktno. Bez opasnosti.

41’ – Posle dosta vremena lopta i kod Ninkovića. Pronašao ga je ponovo Saša Ilić, ali je "Džigi" izblokiran. Jako dobro se brani Spartak, ali je Farkaš preterao i napravio rizičan slobodan udarac posle faula nad Lekovićem koji je probao da prođe između dvojice. Posle prekida Ninković pogađa Božinova u glavu, ali se lopta odbija nekontrolisano pored gola.

38’ – Stefan Ilić oboren na nekih 18 metara od gola. Vulićević je bio uz njega i nije jasno da li je bio prekršaj, a posle lepo odigrane akcije iz slobodnjaka Vladimir Torbica pogađa živi zid. Živković iz kontre zaustavljen nakon faula Branimira Jočića koji je za to dobio i žuti karton.

36’ – Kakav potez Andrije Živkovića! Petom je u skoku odigrao za Valerija Božinova, a Bugarin šutirao preko gola, međutim sudija je pokazao da je u pitanju ofsajd...

Peta Andrija Živković
Izvor: YouTube

34’ – Velika požrtvovanost Ivana Bandalovskog, ostao je sam sa Vladimirom Torbicom i uspeo prvo da izblokira kapitena domaćih, a potom i da osvoji tu loptu i pošalje je u aut, umesto da Spartaku dozvoli korner.

32' – Živković je imao 1 na 1 sa Miloševićem, uspeo je po prvi put da ga prođe, ali potom izašao sa loptom van terena. Takođe jedan navijač je kolabirao, ali je prevezen u bolnicu.

30’ – Prekidi Vladimira Torbice su uvek opasni, a posle jednoga sa desne strane Filip Kljajić je krenuo da boksuje loptu, ali je fauliran. Spartak igra nešto bolje u ovim trenucima.

27’ – Faul Lekovića na levoj strani, prošao je bez kartona, samo sa opomenom, a onda je Kovačević šutirao, ali Bandalovski je to izblokirao. Iz Spartaka traže penal jer smatraju da je Bandalovski igrao rukom.

25’ – Pokušavaju domaći da dugačkim loptama dođu nekako do gola Kljajića, ali Bandalovski, koji čak nije ni štoper, dobija svaki vazdužni duel od početka utakmice. Izuzetna partija Bugarina. Prvi udarac Spartaka preko Janka Tumbasevića posle greške Brašanca i odličnog proigravanja Stefana Ilića.

22’ – Partizan ponovo kod kornera bira kratku kombinaciju nakon koje sredi centaršut ili šut Nikole Ninkoviće, ubedljivo najraspoloženijeg igrača Partizana danas. Izgleda da je doživeo preporod kod novog trenera Drulovića.

20’ – Novi udarac Nikole Ninkovića. Čim dobije loptu na ivici šesnaesterca, ne libi se da pokuša, a nakon što su izblokirali ovaj pokušaj igrači Spartaka, lopta se odbija do Saše Ilića, ali ni on ne uspeva da ugrozi golmana. Nakon toga je igrao i rukom...

18’ – Strašna lopta Saše Ilića u prostor, ali je malo kasnio Darko Brašanac, a onda Milošević sjajno uklizao i uspeo i da izbori loptu za svoju ekipu. Partizan u velikom naletu.

16’ – Veliki pritisak Partizana!

Prošao je Brašanac po desnoj strani uz pomoć Ninkovića, poslao loptu po zemlji, Janošević je promašio loptu, podigao ju je štoper domaćih, a onda Andrija Živković je pokušao makazicama. Janošević je ostao ukopan, ali je lopta otišla preko gola.

14’ – Najozbiljniji pokušaj do sada. Pokušao je Darko Brašanac poput Nikole Ninkovića od pre par minuta, ali je ponovo Janošević odlično postavljen i hvata živu loptu.

9’ – Prvi prodor Nikole Lekovića po levoj strani. Odlična kombinacija sa Sašom Ilićem, a onda korner Nikole Ninkovića i šut fudbalera koji je u sve boljoj formi. Ušao je u šesnaesterac, ali špicem po zemlji šutirao pravo u Janoševića.

7’ – Prvi opasniji napad Partizana preko Andrije Živkovića i Saše Ilića, ali je Milošević uspeo da zaustavi Partizanovog tinejdžera u dva navrata.

5’ – Nesporazum Kljajića i Ćirkovića, pa je golman Partizana panično izbacio loptu, pokušavaju posle toga Subotičani preko Tumbasevića.

4’ – Spartak pokušava po bokovima, dobar pritisak na početku po levoj i desnoj strani, ali za sada Leković i Vulićević igraju zaista odlično.

1' - Kao što je obećao trener domaćih krenuli su ofanzivno fudbaleri Spartaka, pa je posle lepe kombinacije Vladimir Torbica probio po desnoj strani, ali je dobro reagovao Miroslav Vulićević i izbacio loptu u korner. Bez opasnosti posle toga.

- Ljubinko Drulović je takođe za Arenu Sport pre utakmice prokomentarisao meč: "Ušli smo u dobar ritam. Moramo da odigramo dobro, da budemo ofanzivši. Učinićemo sve da budemo efikasni. Plašio sam se kakav će biti teren, ali je ipak zadovoljavajući.

- Trener Spartaka Andrej Černišov kratko je pre utakmice rekao za Arenu Sport: "Sigurno da ćemo ići na pobedu, Partizanu sigurno neće biti lako ovde. Mislim da je ovo Praznik za Suboticu jer dolazi jedna ovako dobra ekipa."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC