• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop vezao dve pobede, a Arsenal povrede!

Autor mondo.rs

U poslednjim utakmicama 14. kola Premijer lige Liverpul savladao Svonsi, dok je Arsenal odigrao samo 1:1 sa Noričom.

U subotu goleade, a u nedelju vrlo mirno popodne u Premijer ligi.

Utakmice velikana su ostavljene za kraj, ali ni oni nisu zadovoljili svojim partijama, ali bar jedan od njih će biti zadovoljan rezultatom. Liverpul je na svom stadionu uspeo da savlada Svonsi 1:0 u meču koji nije obilovao šansama, dok je Arsenal u nešto uzbudljivijem meču protiv Noriča u gostima igrao samo 1:1.

Ovom pobedom Liverpul se popeo na visoko šesto mesto na tabeli, na samo šest bodova manje od prvoplasiranog Sitija, a Jirgen Klop će možda promeniti odgovor na pitanje: "Da li Liverpul može da osvoji titulu?", koje mu je postavljeno pre nekoliko nedelja.

Klopova ekipa mučila se sat vremena kako bi probila odbrambeni blok Svonsija, ali je nesmotrenost Tejlora koga je Džordan Ajb pogodio u ruku u šesnaestercu, bila dovoljna za drugu uzastopnu pobedu u Premijer ligi, a ukupno treću u svim takmičenjima.

Džejms Milner je odlučio da će on biti taj koji će izvesti najstrožu kaznu, a njegova egzekucija će ga sigurno preporučiti i za neki naredni put, čak iako Jirgen Klop nije smeo da gleda, pa se okrenuo ka publici i pratio njihove reakcije. Sigurno je Milner šutirao po sredini gola, jako i visoko. Fabijanski nije imao šanse.

Momci Garija Monka kao da su tada shvatili da bi ovako lošom partijom potpisali otkaz svom menadžeru, pa su tek tada počeli nešto zrelije da igraju. Liverpul je bio pomalo i konfuzan u odbrani, ali su uspeli da sačuvaju tri boda od Džefersona Montera, najagilnijeg u ekipi Svonsija.

Povređeni igrači u Arsenalu:

Kijeran Gibs, Mikel Arteta, Fransis Kokelan, Džek Vilšir, Tomaš Rosicki, Teo Volkot, Dani Velbek, Loran Kosijelni i Aleksis Sančez.

Sa druge strane Arsenal neće po dobrom pamtiti gostovanje Noriču.

Ne samo da su fudbaleri Arsena Vengera kiksnuli treću utakmicu zaredom i ponovo ostali na "svom" četvrtom mestu, nego su izgubili još dva igrača zbog povreda.

Prvo je u 11. minutu Loran Kosijelni morao van igre povrede, a onda je isto to morao da učini i Aleksis Sančez na isteku sat vremena igre. Problem je utoliko veći što je u pitanju istegnuće zadnje lože, pa se tako samo produžio spisak povređenih igrača u Arsenalu.

"Tobdžije" su dominirale u prvom poluvremenu, a onda u 30. minutu preko Mesuta Ozila došle i do prednosti. Nakon velike grešek golmana Džona Rudija lopta se odbila do Aleksisa Sančeza koji je samo produžio do Nemca, a ovaj sjajno lobovao engleskog golmana.

Ali posle dominacije - sledi jeftino primljen gol.

Gabrijel Paulista je dopustio Grabanu da primi gol u srcu šesnaesterca, da se okrene i da ga otrese, a potom i rutinski savlada nemoćnog Petra Čeha. Od tada sledi period bolje igre "kanarinaca", ali je remi ipak najrealniji rezultat današnjeg meča.

REZULTATI 14. KOLA:

Totenhem – Čelsi 0:0

Vest Hem – VBA 1:1 (1:0)
/Zarate 17 – Rid ag 50/

Liverpul – Svonsi 1:0 (0:0)
/Milner 62/

Norič - Arsenal 1:1 (1:1)
/Graban 45+1 - Ozil 30/

subota

Lester – Mančester junajted 1:1 (1:1)
/Vardi 24 - Švajnštajger 45+1/

Aston Vila – Votford 2:3 (1:1)
/Ričards 41, Aju 89 - Igalo 17, Haton ag 69, Dini 85/

Bornmut – Everton 3:3 (0:2)
/Smit 79, Stanislas 87, 90+7 - Mori 25, Lukaku 36, Barkli 90+5/

Kristal Palas – Njukasl 5:1 (3:1)
/Mekartur 14, 90+4, Bolasi 17, 47, Zaha 41 – Sise 10/

Mančester siti – Sautempton 3:1 (2:0)
/De Brujne 9, Delf 20, Kolarov 69 – Long 49/

Sanderlend - Stouk 2:0 (0:0)
/Van Anholt 82, Vatmor 86/

TABELA: Mančester siti 29, Lester 29, Mančester junajted 28, Arsenal 27, Totenhem 25, Liverpul 23, Kristal Palas 22, Everton 21, Vest Hem 22, Sautempton 20,  Votford 19, Stouk 19, VBA 18, Čelsi 15, Svonsi 14, Norič 12, Sanderlend 12, Bornmut 10, Njukasl 10, Aston Vila 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC