• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Karadžićev žrijeb": Francuzi, Englezi...

Predsjednik FSS u fiktivnom žrijebanju izabrao Srbiji Nigeriju, Francusku i Englesku kao protivnike na SP. Zadovoljan regularnošću takmičenja.

 "Karadžićev žrijeb": Francuzi, Englezi...  Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izvukao je protivnike Srbije na Mundijalu 2010. godine. To su: Nigerija, Francuska i Engleska!

Gostujući u emisiji SOS Kanala "Total soccer", Karadžić je iz tri "šešira" izvukao protivnike "orlova" na Mundijalu u Južnoj Africi. Sreća, pa je žrijeb bio fiktivan...

"Sreća, pa se ovaj žrijeb dešava u studiju SOS Kanala, inače bi ovo bila mnogo teška grupa", rekao je predsjednik FSS.

Karadžić je još jednom istakao veliki uspjeh srpskog reprezentativnog fudbala, a posebno Radomira Antića, kojem je novi ugovor ponudio još u Beču.

"Ovo je fantastičan uspjeh koji i najveći opozicionari moraju da prihvate. Još u Beču sam nudio Antiću ugovor do Evropskog prvenstva bez obzira šta uradili na Mundijalu. Mislim da bi trebalo sačekati, jer smo svi okrenuti Južnoj Africi. Antić ima ugovor koji je na 'limitu' našeg Saveza, a u odnosu na druge nije ni pretjerano dobar, ali ni loš. Potrebno je da i selektor sagleda sve strane, ali do kraja šampionata taj razgovor ćemo sigurno obaviti. Vidjećemo, život svaki dan nosi nove stvari", rekao je Karadžić i dodao:

"Radomir Antić je naš najbolji selektor i nadam se da će još dugo voditi reprezentaciju Srbije", nastavio je Karadžić.

Ipak, prema riječima Karadžića, igrači su ti kojima treba izreći najveće pohvale.

"Igrači su sve učinili u ovim kvalifikacijama da se nađemo na vrhu i direktno putujemo u Afriku", rekao je predsjednik FSS i posebno izdvojio dvojicu fudbalera...

"Ne volim da izdvajam pojedince, ali moram da istaknem dvojicu igrača - Nemanju Vidića i Dejana Stankovića. Oni su u ovim kvalifikacijama ostavili pečat. Naravno, svaka čast i ostalim igračima čiji doprinos nije mali. Bogu se molim da ove momke posluži zdravlje i da odigramo kvalitetno prvenstvo".

Karadžić je odlučno demantovao da se miješa u kadrovska pitanja u Fudbalskom klubu Partizan.

"Ja sam predsjednik FSS i kao takav želim da budem pravičan i jednak za sve klubove", rekao je on i negirao da je bio u "Zemunelu" kada se vodila polemika oko statusa tadašnjeg trenera crno-bijelih Slaviše Jokanovića.

Prvi čovjek srpskog fudbala izuzetno je zadovoljan regularnošću takmičenja, prije svega Superlige, ali je izrazio nezadovoljstvo ponašanjem pojedinih funkcionera klubova, koji za prvi poraz optužuju sudije.

"Napravili smo najveći mogući korak u regularnosti i tu mislim i na suđenje. Imamo sjajne momke, sudije, koji vole svoj posao i koji će biti još bolji i koji će suditi pošteni. Sudijski odbor nikome ne prašta, a na to tijelo niko iz Fudbaskog saveza ne vrši pritisak. Vjerujte, nikome iz FSS nije palo na pamet da podigne slušalicu i pozove nekog iz sudijskog odbora i sugeriše mu ko treba da bude sudija na nekom meču", istakao je Karadžić.

On je poručio da će Savez biti "još rigorozniji prema nepoštenim stvarima i neregularnostima" i poručio ljudima iz klubova da se manje žale na suđenje kada izgube, nego da uzroke poraza traže u svojim redovima.

Predsjednik FSS smatra da treba napraviti jednu vrsta skenera lige, koja bi podrazumijevala kontrolu ne samo takmičenja, već i funkcionisanje samih klubova.

"Moramo da vidimo kako funkcioniše svaki klub. Da pogledamo ko sedi u njihovim upravama i koliko su ozbiljni. Mi danas imamo pojedine klubove koji se bave isključivo trgovinom fudbalera. Tu je i problem infrastrukture. To su sve stvari kojima ćemo se baviti. Nećemo do cilja stići preko noći, ali bitno je da iz dana u dan idemo napred", poručio je Karadžić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC