• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJO: Protiv Viteza igramo za Jasmina

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara u nedjelju u okviru posljednje ovogodišnje utakmice u okviru Premijer lige BiH dočekuju Vitez.

 Željezničar - Vitez, 18. kolo Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Šef stručnog štaba "plavih" Edis Mulalić ima velikih problema uoči ovog susreta.



"Jasko (Jasmin Bogdanović op.a.) nam je operisao koljeno i neće biti u kombinaciji. Pokušaćemo u nedjelju igrati za njega. Pokazao je da je dao maksimum za Želju i njemu sigurno znači naša podrška. Imamo kažnjenog Ognjena Đelmića koji je dobio dvije utakmice. Mislili smo da će biti više. Imamo rovitog Zorana Kokota i kažnjenog Jocu Stokića", dodao je Mulalić koji u ovom susretu neće moći računati ni na povrijeđenog Damira Sadikovića.

On se osvrnuo i na činjenicu da Željo ima mnogo reprezentativaca u mlađim selekcijama, te da se oni često vraćaju povrijeđeni.

"Ovo je peti ili šesti put da nam igrač dođe povrijeđen. Dva puta Memija, Hadžiahmetović se vrati povrijeđen. Sadiković je povrijeđen od utakmice s Engleskom. Željo ima puno mladih igrača i jedini smo u ligi čiji igrači igraju u tri reprezentacije. Drugi nemaju taj problem", kazao je Mulalić.

Mulalalić o protivniku koji se bori za opstanak u društvu najboljih ima samo riječi hvale.

"Računamo kao da smo proljeće počeli dobro. Imamo pobjedu i remi u drugom dijelu prvenstva i želimo pozitivno završiti i ovu utakmicu. U zadnje vrijeme Vitez igra dobro. Remizirali su sa Širokim Brijegom što dovoljno govori. Mislim da se moramo čuvati njihove kontre. Imaju par dobrih pojedinaca i dobrog trenera. Sigurno će doći rasterećeno na 'Grbavicu'", rekao je Mulalić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan



Medijima se obratio i Emir Hodžurda, igrač "plavih" koji nije imao mnogo prilike da nastupa ove sezone, ali je svaku šansu, prema riječima Mulalića, odlično iskoristio.

"Svi smo svjesni šta nas očekuje. Imali smo dosta turbulentnu polusezonu. Cilj je da zadnje kolo završimo pobjedom. Raspoloženje je dobro, možda bi bilo bolje da smo slavili u Bijeljini, i svi vjerujemo u trijumf", rekao je Hodžurda.

Utakmica između Željezničara i Viteza igra se u nedjelju 6. decembra u 13 sati na stadionu "Grbavica". Ranije je najavljeno da će ulaz na sjevernu i južnu tribinu stadiona biti besplatan, dok će kapije zapadne tribine biti otvorene za sponzore i navijače s godišnjim kartama.

PAROVI 18. KOLA

Subota (13 h):

Drina - Čelik
Mladost - Borac
Olimpik - Rudar Prijedor
Sloboda - Slavija
Travnik - Zrinjski
Velež - Radnik

Nedjelja (13 h):

Široki Brijeg - Sarajevo
Željezničar - Vitez

TABELA: Sloboda 37, Zrinjski 36, Sarajevo 34, Široki Brijeg 33, Radnik 32, Mladost 26, Slavija 25, Željezničar 25, Čelik 25, Vitez 23, Travnik 17, Olimpik 16, Rudar Prijedor 16, Borac 15, Drina 9, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC