• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater želi da ostane na čelu FIFA

Predsjednik (FIFA) Sep Blater izjavio da želi da ostane na tom mjestu i poslije 2011. godine, kada mu ističe mandat.

 Blater želi da ostane na čelu FIFA Izvor: MONDO

"Nisam završio svoju misiju u svijetskom fudbalu. Potrebno mi je još vremena. Nadam se da će mi na kongresu 2011. delegati ponovo ukazati povjerenje, a ako se to ne desi, vratiću se u svoje selo i uživati u penziji", rekao je 73.godišnji Švajcarac.


Blater kaže da želi do kraja da sprovede ideju sa uvodjenjem četvrtog sudije, koji bi nadgledao kazneni prostor, kao i da ozvanči pravlo 6+5, kojim bi bio ograničen broj stranaca u klubovima.
Na čelu FIFA Blater se nalazi od 1998. godine i 2011. će mu isteći treći mandat. U toku njegovog predsjednikovanja donijeta je odluka da se izborni kongresi FIFA ne održavaju u vrijeme Mondijala, već godinu dana poslije njih.
Komentarišući ispad selektora reprezentacije Argentine Dijega Maradone, koji je na izuzetno vulgaran način izvrijedjao novinare, Blater je rekao da FIFA jednostavno nema drugu mogućnost osim da protiv njega pokrene disciplinski postupak.
Predsjednik FIFA se osvrnuo i na kritike na račun načina žrijebanja parova baraža za prvenstvo svijeta u evropskoj zoni.
"Priznajem da smo pogriješili. Trebalo je ranije saopštili da će se praviti šeširi. Uvijek nešto novo naučimo i to ćemo imati u vidu za četiri godine.
Na Svjetskom kupu će u svakom slučaju igrati najbolje reprezentacije svijeta, a ukoliko nekoga od velikih tamo ne bude, to će samo značiti da nije ni zaslužio da se nadje u Južnoj Africi", rekao je Blater. (Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC