• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaka: Ne znam šta je s Ronaldinjom

Real i Milan, dva najtrofejnija tima od osnivanja Kupa, odnosno Lige šampiona, sudariće se u srijedu uveče u Madridu.

 Kaka: Ne znam šta je s Ronaldinjom Izvor: MONDO

Ako bi neko htio da upari dva trofejnija tima od prvog izdanja Kupa šampiona 1956. godine, pa do današnje biznis Lige šampiona, ne bi mogao da nađe adekvatniju kombinaciju od duela Real Madrid - Milan.

Ova dva tima zajedno osvojila su 16 titula prvaka Evrope, Real devet, Milan sedam, a ove jeseni dva titana srešće se na Santijago Bernabeu stadionu, u srijedu (20.45) u trećem kolu Grupe C.

Biće to 12. susret Reala i Milana, timova koje pored veličine, popularnosti, slavne prošlosti, međusobnog rivaliteta, vezuje još nekoliko stavki, a jedna je česta "razmjena" velikih zvijezda. U srijedu uveče, Milanova legenda Rikardo Kaka prvi put će igrati protiv svog tima, u dresu Reala, a na Bernabeu će se vratiti Klarens Sedorf, koji je sa "kraljevskim klubom" 1998. godine postao prvak Evrope.

"Ovo je važna utakmica za mene. Prvi put sam primoran da igram protiv bivšeg kluba i nadam se samo da će to biti sjajna utakmica", uzdržan je Rikardo Kaka, koji će sigurno biti emotivniji, kada bude istrčao na San Siro u uzvratnom duelu. Na tom stadionu, Kaka je igrao šest godina.

"Neću slaviti gol ako ga postignem, u znak poštovanja prema svemu što mi je Milan dao, ali uradiću sve što mogu da postignem što više golova", poručio je Kaka (27), najbolji igrač planete 2007. godine, koji je prethodnog ljeta za 66 miliona evra prešao iz Milana u Real.



Brazilac se najviše plaši Brazilaca, Pata i Ronaldinja, iako je blago kritički nastrojen prema ovom drugom.

"Pato je sjajan fudbaler. Zajedno sa Ronaldinjom, najopasniji je protivnik. Ronaldinjo ne prolazi kroz najbolji period u karijeri. Ne znam šta se događa sa njim. Znam da naporno radi, ali da se stvari ne odvijaju onako kako bi on želio", kaže Kaka, dok se navijači Reala nadaju da neće morati ponovo da ustanu i minut aplaudiraju Ronaldinju, kao što su to morali da urade novembra 2005. godine, kada se Ronaldinjo u dresu Barselone našalio sa Realom na njegovom stadionu i postigao dva evro-gola od tri svog tima (0:3).

Posljednji put, Real je bio šampion Evrope 2002. godine, kada je Zinedin Zidan postigao evro-gol u Glazgovu protiv Leverkuzena (2:1). Od tada, do danas, Milan je igrao tri finala, dva dobio: 2003. rosoneri su na Old Trafordu pobijedili Juventus poslije penala, a 2007. se osvetili Liverpulu na Olimpijskom stadionu u Atini (2:1).



Dvije ekipe nisu se srele od sezone 2002/03, kada je takođe u grupi, Milan dobio kod kuće sa 1:0, a Real sa 3:1. Od 11 prethodnih susreta, domaćin samo jednom nije pobijedio i bilo je to u sezoni 1988/89, kada je u prvom meču polufinala Kupa šampiona u Madridu bilo 1:1, a u revanšu u Milanu 5:0, golovima Karla Anćelotija, Ruda Gulita, Marka van Bastena, Roberta Donadonija...

To je najubjedljiviji poraz u duelima dva tima, a najvažniji je onaj iz finala Kupa šampiona u trećoj sezoni od osnivanja takmičenja (1957/58) kada je pehar poslije spektakla u Briselu otputovao u Madrid (3:2).

Milan u Madrid putuje oporavljen od serije katastrofalnih rezultata, od kojih je jedan poraz kod kuće u Ligi šampiona od Ciriha (0:1). Preokret protiv Rome (2:1) u Seriji A, u režiji Pata i Ronaldinja, ulio je dozu samopouzdanja i kod igrača, ali i kod omalovažavanog trenera Leonarda.

"Da li ćemo igrati isti sistem kao protiv Rome? Moram da razmislim o tome", rekao je Leonardo italijanskim novinarima, koji očekuju da Milanisti napadnu Galaktikose 2 u formaciji 4-3-3.

"Svi igrači su mi na raspolaganju, a mnogi od njih sposobni su da preuzmu različite uloge u timu", dodao je Leonardo, koji je dodao da nema namjeru da se brani protiv preskupog protivnika.



PAROVI 3. KOLA

U utorak (20.45):

GRUPA E

Debrecin - Fiorentina
Liverpul - Lion

TABELA: Lion 6, Fiorentina 3, Liverpul 3, Debrecin 0.

GRUPA F

Barselona - Rubin Kazanj
Inter - Dinamo Kijev

TABELA: Barselona 4, Dinamo 3, Inter 2, Rubin 1.

GRUPA G

Rendžers - Unirea
Štutgart - Sevilja

TABELA: Sevilja 6, Štutgart 2, Unirea 1, Rendžers 1.

GRUPA H

AZ Alkmar - Arsenal
Olimpijakos - Standard Lijež

TABELA: Arsenal 6, Olimpijakos 3, Standard 1, AZ Alkmar 1.

U srijedu (20.45):

GRUPA A

Bordo - Bajern Minhen
Juventus - Makabi Haifa

TABELA: Bajern 4, Bordo 4, Juventus 2, Makabi 0.

GRUPA B

CSKA Moskva - Mančester junajted (18.30)
Volfsburg - Bešiktaš

TABELA: Mančester junajted 6, Volfsburg 3, CSKA Moskva 3, Bešiktaš.

GRUPA C

Real Madrid - Milan
Cirih - Marsej

TABELA: Real Madrid 6, Cirih 3, Milan 3, Marsej 0.

GRUPA D

Čelsi - Atletiko Madrid
Porto - APOEL Nikozija

TABELA: Čelsi 6, Porto 3, APOEL 1, Atletiko Madrid 1.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC