• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Puče Barsa, pade Liverpul!

Utorak, 20. oktobar može da bude proglašen Danom borbe protiv neravnopravnosti u evropskom fudbalu.

 LŠ: Puče Barsa, pade Liverpul! Izvor: MONDO

To je veče kada je jedan Rubin iz Kazanja slavio na Kamp Nou stadionu u Barseloni.

To je veče kada je do juče anonimna rumunska Unirea dominirala na Ajbroks Parku u Glazgovu.

Živio fudbal!

To je veče kada je u sudijskoj nadoknadi širom Evrope Olimpijakos pobijedio, a Liverpul izgubio.

Ukratko poslije prvih mečeva 3. kola Grupa E, F, G i H: Rubin je pobijedio Barselonu, Inter ni poslije godinu dana nije pobijedio u Ligi šampiona, Lion je u nadoknadi nanio Liverpulu četvrti uzastopni poraz u svim takmičenjima, Unirea je zabilježila prvu pobjedu u istoriji u LŠ, Sevilja je ponovo odrala Štutgart, Arsenal je ostao bez dva boda u drugom minutu nadoknade, Pirej je takođe poslije 90. minuta eksplodirao...

Prvi put od 9. decembra 2008. godine, Barselona je poražena u LŠ na svom stadionu. Tada, u rezultatski nebitnoj utakmici, bolji od budućeg šampiona Evrope bio je ukrajinski Šahtjor (2:3), sada, u rezultatski bitnoj utakmici, bolji od aktuelnog šampiona Evrope bio je ruski Rubin (1:2).

Teško je povjerovati da će Barselonu ovaj poraz koštati plasmana u narednu rundu, naročito što Inter nastavlja da "briljira" u Evropi, ali kada se u trećem kolu izgubi kod kuće nije nimalo prijatno. Još neprijatniji je pogled na kalendar, je katalonskog giganta u naredna dva kola očekuju dva duga, duga putovanja - prvo u preko 4.500 kilometara udaljeni Kazanj, a potom u nešto bliži Kijev.

Tamo je uveliko zima...

U drugom minutu meča, Barselona je primila prvi gol, a strijelac je bio malo uticajni fudbaler gostiju, Rjazancev. Kada je veoma uticajni Ibrahimović izjednačio čim su se timovi vratili sa odmora, činilo se da će sve doći na svoje u nastavku, ali da ne bude tako pobrinuo se nekadašnji reprezentativac Turske, Karadeniz - 73. minut, 1:2.

Gvardiola je možda malo strahovao od Argentinca Aleandra Domingeza, koji je postigao 11 od posljednjih 12 golova za šampiona Rusije, ali je kazna stigla od igrača koje su Katalonci potcijenili.

Barselona je malo "štucnula" u Evropi, a Inter se davi i davi... Četvorostruki šampion Italije nije pobijedio ni na osmoj uzastopnoj utakmici van domaćih okvira, tačnije u LŠ.

Ovog puta, na svojoj Meaci, Interisti su spašavali živu glavu protiv Dinama iz Kijeva. Dva puta gosti su vodili, ali je na kraju bilo 2:2.

To je treći uzastopni remi nerazura u Grupi F, gde čvrsto drže poslednje mesto!

Murinjovom timu nije pomogao ni novi gol Dejana Stankovića, ovog puta za 1:1, ali je njegov trud ubrzo poništio njegov saigrač Lusio autogolom.

Stanković je bio strijelac izjednačujućeg gola i u drugom kolu, na gostovanju u Kazanju.



Fudbaleri Liverpula izgleda da su već završili sezonu, bar kada je riječ o trofejima... Tim Rafaela Baniteza nastavlja da ponire, kako u Ligi šampiona, tako i u Premijer ligi, a pred "redsima" je vječiti derbi sa Mančester junajtedom narednog vikenda.

Liverpul je bez Fernanda Toresa i sa rovitim Stivenom Džerardom (izašao u 25. minutu), dočekao Lion i doživio poraz u nadoknadi vremena, iako je domaćin došao u vođstvo i imao ga do 72. minuta - 1:2 (1:0).

Tada je nepokolebljivu vjeru gostiju u preokret nagovijestio Gonalon, a pobjedu u prvom susretu Liona i Liverpula, donio roviti Delgado! Lion je četvrti tim koji je u nizu savladao Liverpul, poslije Fiorentine, Čelsija i Sanderlenda.

Kada smo pomenuli Fiorentinu, u utorak uveče nije bio strijelac Stevan Jovetić, ali je Viola postigla četiri gola i opet tijesno pobijedila u Debrecinu - 3:4.

Na sreću Fiorentine, panika je u Mađarskoj trajala samo od 88. minuta, do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Lion je poslije prvih duela 3. kola ostao jedini tim sa tri pobjede, uz Sevilju.

Španci su drugu godinu zaredom preslišali Štutgart, tim koji ni poslije pet uzastopnih utakmica kod kuće u Ligi šampiona nije ostvario pobjedu - 1:3. Na to, trebalo bi dodati da je Štutgart izgubio četiri od posljednjih pet mečeva u Bundesligi, tri na svom stadionu...

Sevilja je do pobjede na "Gotlib Dajmleru" došla bez četvorice standardnih: Renata, golmana Andresa Palopa, Abdulaja Konka i Alvara Negreda. Među 11 Andalužana na terenu, svih 90 minuta bio je Ivica Dragutinović, kao i Zdravko Kuzmanović na suprotnoj strani.

Prošle sezone, u Partizanovoj grupi Lige UEFA, Sevilja je pobijedila Štutgart sa 2:0, a ove jeseni trijumf u duelu sa "švabama" poslao je Kanutea i drugove na vrh Grupe G, daleko od ostalih.

U istoj grupi, Rendžers očekuje 300. utakmicu u Evropi, dok je rumunska Unirea još u fazi upoznavanja evropskih terena i gradova.

Ipak, Rumuni dobro poznaju Škotsku, gdje su se tokom prethodna dva ljeta pripremali prethodne dvije sezone i dva puta igrali neriješeno sa Rendžerson i Seltikom.

Kada su na udaljenu tačku doputovali na takmičarski duel, iskoristili su svo iskustvo sakupljeno tokom prethodnih gostovanja. Ajbroks je ostao u šoku - 1:4 i prva pobjeda Uniree u Ligi šampiona.

Taj duel obilježili su autogolovi, jedan u mreži Uniree, a dva su bila dio fudbalera Rendžersa i to za preokret!

Rendžers je pri rezultatu 1:1 promašio penal, a kritike će trpiti Dejvis. Omiljeni tim protestantski orjentisanih stanovnika Glazgova vjerovatno bi i dalje bio neporažen, da nije izborio plasman u LŠ. Plavi su od 20. marta odbijali da izgube, a onda su im u goste došli Sevilja i Unirea.

Unirea i Kluž već su prevazišli učinak slavne Steaue, uz Crvenu zvezdu, jedinog šampiona Evrope od osnivanja takmičenja 1956. godine, koji je došao iz grada istočno od Minhena.

Steaua je 1986. godine bila pobjednik Kupa šampiona, kao i Zvezda sedam godina kasnije, ali Steua u sezonama 2007/08 i 2008/09 nije zabilježila pobjedu, već samo dva remija!

Kluž je prošle sezone imao skor 1-1-4, a Unirea već 1-1-1.



AZ Alkmar je u 2. kolu ostao bez pobjede u nadoknadi vremena, kada je kao domaćin igrao protiv Standarda (2:2). Ovog puta, Holanđani su oteli dva boda Arsenalu i to pretvorili u bod na svom kontu, takođe poslije 90. minuta - 1:1.

Gol Fabregasa za vođstvo nepobjedivog Arsenala poništio je Mendeš Da Silva.

Nadoknada vremena bila je vrijeme burnih emocija i ovog puta za Standard. Tim iz Liježa imao je bod u džepu u vrućem Pireju, ali je rezervista Zikovih crveno-bijelih, Stoltidis donio drugu pobjedu Olimpijakos u grupi - 2:1.

Standard Milana Jovanovića ostao je samo na tom, jednom bodu iz duela sa AZ Alkmarom.

S druge strane, Olimpijakos nastavlja da melje od kada je 15. septembra otjeran Temur Kecbaja i doveden Brazilac Ziko. Ekipa je zabilježila sedmu pobjedu u svim takmičenjima, uključujući i dvije protiv Alkmara i Standarda. Jedina ekipa koja je pobijedila Zikov Olimpijakos je Arsenal.

REZULTATI 3. KOLA:

GRUPA E

Debrecin - Fiorentina 3:4 (2:4)
/Cvitkovič 2, Rudolf 28, Kulibali 88 - Mutu 6, 20, Đilardino 10, Santana 37/

Liverpul - Lion 1:2 (1:0)
/Benajun 41 - Gonalon 72, Delgado 90+1/

TABELA: Lion 9, Fiorentina 6, Liverpul 3, Debrecin 0.

GRUPA F


Barselona - Rubin Kazanj 1:2 (0:1)
/Ibrahimović 48 - Rizantsev 2, Karadeniz 73/

Inter - Dinamo Kijev 2:2 (1:2)
/Stanković 35, Samuel 47 - Mihalik 5, Lusio autogol 40/

TABELA: Barselona 4, Dinamo 4, Rubin 4, Inter 3.

GRUPA G

Rendžers - Unirea 1:4 (1:1)
/Rikardo autogol 2 - Bilasko 32, Laferti autogol 49, Mekalok autogol 59, Brandan 65/

Štutgart - Sevilja 1:3 (0:1)
/Elson 74 - Skilaći 23, 72, Navas 55/

TABELA: Sevilja 9, Unirea 4, Štutgart 2, Rendžers 1.

GRUPA H


AZ Alkmar - Arsenal 1:1 (0:1)
/Mendeš 90+1 - Fabregas 36/

Olimpijakos - Standard Lijež 2:1 (1:1)
/Mitroglu 43, Stoltidis 90+1 - De Kamargo 37/

TABELA: Arsenal 6, Olimpijakos 6, AZ Alkmar 2, Standard 1.

U srijedu (20.45):

GRUPA A


Bordo - Bajern Minhen
Juventus - Makabi Haifa

TABELA: Bajern 4, Bordo 4, Juventus 2, Makabi 0.

GRUPA B

CSKA Moskva - Mančester junajted (18.30)
Volfsburg - Bešiktaš

TABELA: Mančester junajted 6, Volfsburg 3, CSKA Moskva 3, Bešiktaš.

GRUPA C

Real Madrid - Milan
Cirih - Marsej

TABELA: Real Madrid 6, Cirih 3, Milan 3, Marsej 0.

GRUPA D


Čelsi - Atletiko Madrid
Porto - APOEL Nikozija

TABELA: Čelsi 6, Porto 3, APOEL 1, Atletiko Madrid 1.

(MONDO, foto: uefa.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC