• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijatović: Partizan sa Savom u Ligu šampiona

Predrag Mijatović trenutno boravi u Madridu, ali kao i uvijek, prati dešavanja u srpskom fudbalu, posebno u "njegovom Partizanu".

 Mijatović: Partizan sa Savom u Ligu šampiona  Izvor: MONDO

Legendarni igrač Real Madrida, čiji je kasnije bio i sportski direktor, siguran je da bi Savo Milošević bio dobro riješenje za predsjednika crno-bijelih. Ipak, ni sam ne zna šta bi posavjetovao rekordera po broju nastupa za reprezentaciju.

"Dugo se priča o mogućnosti da se Savo kandiduje za predsjednika kluba, sada je ona ponovo aktuelna, ali ja nemam konkretnu potvrdu da je ušao u trku. U ovom trenutku ona je realnija nego ranije jer je završio igračku karijeru i potpuno bi mogao da se posveti novom poslu. Milošević je bio veliki igrač, dobar je čovjek, veliki je partizanovac, poznaje prilike i u klubu i u srpskom fudbalu. Kada bi trebalo da ga javno posavjetujem šta da uradi, ne bih mu rekao ni da ni ne, iskusan je i sam će donijeti odluku", izjavio je za "Blic" Predrag Mijatović.

On smatra da bi se Milošević snašao dobro u predsjedničkoj fotelji.

"Sa njegovim iskustvom mislim da bi mogao da promijeni mnoge stvari. Za početak, on sigurno ima strategiju i kredibilitet, a kasnije bi mogao da pravi ozbiljnije projekte kao što je na primjer plasman u Ligu šampiona. Mislim da ni sa finansijama ne bi imao problema, jer ne mora da bude biznismen da bi nabavio novac za funkcionisanje kluba. Siguran sam da bi mu sponzori pomogli zato što mu vjeruju. Uostalom, ko voli Partizan, ima novac i želi da ga uloži, učiniće to bez obzira na to ko je na čelu kluba. Ime čovjeka moglo bi da bude samo dodatni podsticaj".


Nedavno je Mijatović bio u centru pažnje dešavanja u Humskoj 1 kada je Gordan Petrić, odlazeći sa funkcije potpredsjednika, izjavio da je htio da ga dovede u klub kao savjetnika, ali da se Upravni odbor nije složio s tom idejom.

"Gordan Petrić i Zoran Mirković su moji veliki prijatelji i tačno je da smo razgovarali o raznim vidovima saradnje dok su oni bili u Humskoj. Situacija, međutim, nije dozvoljavala da se ideje realizuju i za sada je to završena priča".

Na pitanje da li bi prihvatio poziv Miloševića da pomogne Partizanu, Mijatović je odgovorio:

"Teško mi je da govorim o stvarima koje bi tek trebalo da se dogode. Niko ne zna kako će se završiti izbori u Humskoj. Jedino što mogu da kažem jeste da svi znaju da sam partizanovac i da u svakom trenutku želim da pomognem ukoliko je to nekome potrebno. Sa Savom imam odličan odnos i tu sam da mu izađem u susret, ali ponavljam da sve zavisi od njegovih planova i ishoda izbora".

Mijatović uvjerava da su Petrić i Mirković odradili dobar posao.

"Gordan, Batica i ostali koji su radili s njima napravili su mnogo zato što su poslije odlaska Žarka Zečevića uspjeli da premoste tranzicioni period".

Osvrnuo se i na odlazak Slaviše Jokanovića sa trenerske klupe.

"Da, fudbal je takav sport da se u velikim klubovima, a Partizan to jeste, uvijek radi pod ogromnim pritiskom. Svi, od uprave, navijača, novinara - uvijek traže više. Uspjesi se brzo zaborave i onda se dolazi do situacija kada sa četiri trofeja za dvije godine ponovo ima nezadovoljnih", zaključio je Predrag Mijatović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC