• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moreira: Tri ili nijedan

Crno-bijeli su u srijedu ujutru otputovali u Briž gdje će u četvrtak pokušati da osvoje (makar) prvi bod u Grupi J Lige Evrope.

 Moreira: Tri ili nijedan  Izvor: MONDO

Partizan se neće na stadionu Jan Brajdel boriti protiv domaćina već i protiv tradicije. Crno-bijeli su "vezali" devet poraza u ligaškom dijelu evropskog takmičenja (prethodno Liga UEFA, sada Liga Evrope).

Ove jeseni su izgubili od Tuluza i Šahtjora, prošle sezone od Sampdorije, Štutgarta, Standarda i Sevilje, a u sezoni 2006/07 od Makabija iz Haife, Oksera i Glazgov Rendžersa.

Međutim, uprkos svemu, Moreira ne želi samo bod u Brižu već sva tri.

"Nema više opravdanja, red je da se stane na put lošoj praksi. Vjerovatno sam dosadio sa pričom da će Partizan proraditi i van granica Srbije, ali duboko vjerujem da je došao taj dan", rekao je Moreira.

"Remi nam ništa ne znači. Poslije dva poraza, samo nam pobjeda vraća nadu da možemo da se umiješamo u borbu za drugo mjesto", nastavila je crno-bijela "desetka".

Zanimljivo je da će Moreira i Lamin Dijara u četvrtak igrati protiv "starih znanaca". Kako je prenio "Sport", kreator igre Partizana srešće se sa Karalom Gerartsom, sa kojim je bio saigrač u Standardu, a i Senegalac pamti jednog defanzivca - Paragvajca Antolina Alkazara, sa kojim je drugovao u Beira Maru.

Inače, na put je krenuo i kapiten Nenad Đorđević, ali zbog povrede vrata skoro sigurno neće igrati.

Lider belgijskog šampionata sprema se za duel sa Partizanom na specifičan način. U stvari, to je uobičajena pojava za tim Adrija Kostera.

Svaki igrač je dobio sliku kolege iz Partizana sa kojim će voditi duele na terenu. Radi boljeg upoznavanja protivnika.

"Brižu je stalo da poslije četiri godine osvoji titulu prvaka Belgije, ali imamo ambicije i u Evropi", izjavio je za "Danas" hrvatski internacionalac iz Briža, Ivan Perišić.

"Recimo da smo u blagoj prednosti. Odlično guramo u prvenstvu, a igramo pred našim temperamentnim navijačima. Ova utakmica, kao i novembarski meč u Beogradu, su biti ili ne biti i za nas i za Partizan", poručio je mladi reprezentativac Hrvatske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC