• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Milan osvojio Madrid

Fudbaleri Milana i Mančester junajteda najveći su pobjednici utakmica 3. kola Lige šampiona.

 LŠ: Milan osvojio Madrid Izvor: MONDO

Milan je pobijedio Real u Madridu sa 3:2, poslije mnogo uzbuđenja i preokreta, dok je Mančester junajted golom Antonija Valensije četiri minuta prije kraja meča savladao CSKA u Moskvi.

Bordo je sa 2:1 pobijedio minhenski Bajern, koji je od 30. minuta igrao sa desetoricom, poslije isključenja Tomasa Milera.

Juventus je teškom mukom savladao Makabi iz Haife, a iznenađenje je neriješen rezultat meča Volfsburg - Bešiktaš.

Čelsi je deklasirao Atletiko Madrid, koji je u velikoj krizi, što pokazuje i u Primeri, a Porto se mučio protiv debitanta APOEL-a, koji je vodio 1:0, ali je portugalski šampion na kraju odnio tri boda.

Tri boda iz Ciriha odnio je Marsej.

GRUPA A

Bordo je pobjedom nad Bajernom izbio na čelo tabele Grupe A. Meč je obilježio defanzivac Bordoa Mišel Sijani, koji je postigao autogol za vođstvo Bavaraca, ali je spektakularnim golom iz voleja donio izjednačenje svom timu. Pobjedu je donio još jednim lijepim golom Plani.

Juventus je konačno pobijedio u Ligi šampiona. Poslije dva remija, prva tri boda za "Staru damu" donio je Kjelini udarcem glavom, poslije nabacivanja Dijega.Crno-bijeli su dominirali od vodećeg gola, a posebno kada su imali brojčanu prednost na terenu od 67. minuta.

GRUPA B

Mančester junajted je osvojio hladnu Moskvu. Jedini gol na meču djelo je Antonija Valensije četiri minuta prije isteka vremena.

Valensija je iz neposredne blizine savladao nemoćnog Akinfejeva, a samo nekoliko minuta prije gola Ekvadorac je pogodio prečku gola CSKA.

U dinamičnom meču, u kojem nije bilo izrazitih prilika, prvi dio igre pripao je domaćinu, koji je preko opasnog Miloša Krasića zadavao probleme odbrani Mančestera, predvođenoj Nemanjom Vidićem.

U drugih 45 minuta dominirali su "crveni đavoli", koji su u finišu meča napravili ofanzivu koja se isplatila.

Mančester je imao još jednu veliku priliku u sudijskoj nadoknadi, ali je udarac Andersona završio tik pored stative.

Engleski šampion je nastavio perfektan niz u Ligi šampiona - tri meča i tri pobjede. Moskovljanima je ovo drugi poraz, uz jednu pobjedu.

Iznenađenje se dogodilo u Njemačkoj, gde su Volfsburg i Bešiktaš odigrali bez golova. Volsfburg je napadao, pogađao okvir gola (Džeko u 53. minutu), ali su istanbulski crno-bijeli odbili sve napade. Posljednjih 15-ak minuta meča Volfsburg je igrao sa desetoricom, jer je isključen Grafite poslije udaranja defanzivca Bešiktaša Kasa.

Pato ponovo spašava Milan

GRUPA C


Spektalularan meč na "Santjago Bernabeu" i velika pobjeda Milana! Real je poveo u 19. minutu, poslije nevjerovatne greške golmana Milana Dide, kojem je jedna lagana lopta ispala iz ruku, a stari lisac Raul je to namirisao, ukrao mu loptu i proslijedio u mrežu.

Nekolko minuta prije toga sudija Frank de Bleker nije dosudio penal za "kraljevski klub", iako je bilo očigledno da je Đanluka Zambrota pokosio Karima Benzemu sa leđa.

U drugom poluvremenu vatromet golova i preokret! U jeku napada Reala, kada je domaćin diktirao tempo i kontrolisao igru, Milan je izjednačio bukvalno ni iz čega. Igrao se 62. minutu, Andrea Pirlo je "zategao" loptu sa više od 25 metara i iznenadio Ikera Kasiljasa za 1:1.

Četiri minuta kasnije 2:1 za Milan. Pato je "izbačen" od srednjeg reda Milana, Kasiljas je izletio sa gola, ali u prazno, a Brazilac je lagano poslao loptu u mrežu.

Real je potom krenuo u ofanzivu, da bi Rojston Drente u 76. minutu izjednačio preciznim udarcem sa oko 18 metara.

A onda drama u finišu. Milan postiže regularan gol, koji De Bleker poništava zbog navodnog prekršaja nad Kasiljasom, ali je pravda zadovoljena u 88. minutu kada je Pato donio novu radost rosonerima.
U drugoj utakmici Grupe C, nekadašnji Realovac, Argentinac Gabrijel Hajnce donio je prvu pobjedu Marseju i to na gostovanju Cirihu.

GRUPA D


Čelsi je ostvario najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu Lige šampiona. Atletiko Madrid je bio lak zalogaj za "plavce", za koje je od prvog minuta igrao Bane Ivanović. Dvostruki strijelac bio je Salomon Kalu, Lampard je pogodio u svom stilu, jakim i preciznim udarcem po zemlji, a crnu sliku Madriđana upotpunio je Perea autogolom u 90. minutu.

APOEL je dosadašnjim igama u Ligi šampiona zaslužio da ima više od boda. Međutim, bodovni saldo kiparske ekipe nije se promijenio ni poslije 3. kola, iako je vodio u gostima protiv Porta, doduše autogolom Pereire.

Da se ne dogodi iznenađenje na stadionu "Dragao" pobrinuo se Hulk golovima u 33. i 48. minutu iz penala.

Ako ništa drugo, APOEL-u ostaje utjeha da su postigli prvi gol u Ligi šampiona u svojoj istoriji.

REZULTATI 3. kola:

GRUPA A

Bordo - Bajern 2:1 (2:1)
/Sijani 29’, Plani 40’ - Sijani ag 6’/

Juventus - Makabi 1:0 (0:0)
/Kjelini 47’/

TABELA: Bordo 7, Juventus 5, Bajern 4, Makabi 1.

GRUPA B


CSKA - Mančester 0:1 (0:0)
/Valensija 86'/

Volfsburg - Bešiktaš 0:0 (0:0)

TABELA: Mančester junajted 9, Volsfburg 4, CSKA 3, Bešiktaš 1.

GRUPA C


Real Madrid - Milan 2:3 (1:0)
/Raul 19’, Drente 76’ - Pirlo 62’, Pato 66’, 88'/

Cirih - Marsej 0:1 (0:0)
/Hajnce 69’/

TABELA: Real Madrid 6, Milan 6, Cirih 3, Marsej 3.

GRUPA D


Čelsi - Atletiko Madrid 4:0 (1:0)
/Kalu 41’, 52’, Lampard 69’, Perea ag 90'//

Porto - APOEL 2:1 (1:1)
/Hulk 33’, 48’p - Pereira 21’ag/

TABELA: Čelsi 9, Porto 6, APOEL 1, Atletiko Madrid 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC