• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi uz Beniteza!

Prvi put od kada je postao menadžer Liverpula, juna 2004. godine, ledeni Rafael Benitez priznao je engleskoj javnosti da se plaši za svoju poziciju.

 Svi uz Beniteza! Izvor: MONDO

Četiri poraza u nizu, po dva u Ligi šampiona (Fiorentina, Lion) i Premijer ligi (Čelsi, Sanderlend), potresla su Enfild, kako tribine, tako i svlačionicu, VIP lože...

Ali, od jednog od onih koji ima centralno mjesto u VIP loži, čiji je glas presudan, suvlasnika Džordža Džileta, dan poslije kraha u duelu sa Lionom kod kuće (1:2) stigla je bezrezervna podrška španskom treneru, koji se nalazi pod pritiskom zbog najlošijeg niza rezultata u posljednje 22 godine.

Iako ta podrška možda nije sto odsto iskrena, ona je svojevrstan avans Benitezu da izgura ovu sezonu do kraja, možda i zato što bi njegov otkaz vlasnike kluba Džileta i Toma Hiksa koštao 13 miliona funti. I to u trenutku kada uporno na berzi pokušavaju da prodaju svoj udio, vjerovatno nekom (pre)bogatom Arapinu.

"Nedavno smo sklopili novi, dugogodišnji ugovor sa Rafom. Dogovorili smo nastavak saradnje i naša (Džilet) familija presrećna je sa njim na mjestu menadžera. Mislimo da boljeg ne možemo naći u ovom poslu, a to misli i familija Hiks", rekao je Džordž Džilet u srijedu uveče.

Amerikanac je možda ubijedio javnost i navijače Liverpula da podržava menadžera, ali ne i da sutra ne bi "zapalio" iz kluba. O tome, između redova pričao je Benitez.

"Znamo da rezultati diktiraju odluke u fudbalu. Sve što je potrebno je da se svi izolujemo iz priča o mogućoj prodaji kluba i da se koncentrišemo na dnevne fudbalske teme, na svaki trening", opisao je Benitez nezavidnu situaciju u kojoj se igrači Liverpula nalaze, a iskustva iz mnogih drugih klubova i liga govore o tome vam neće pomoći ni Fernando Tores, ni Stiven Džerard na terenu, ukoliko nemate zdravu atmosferu unutar kluba.

"Prodaja ili promjena vlasnika je od krucijalnog značaja za svaki klub na svijetu i sve zaposlene u njemu", dodao je Benitez, koji je početkom novog milenijuma činio čuda sa Valensijom, osvojio Primeru, dva puta igrao finale Lige šampiona, a Liverpulu donio titulu prvaka Evrope.
Ne i Premijer lige, što navijači žele, a što suvlasnici najviše zamjeraju Benitezu... Za vikend, Liverpul dočekuje Mančester junajted i neuspjeh u tom duelu, treći uzastopni u ligi, sveo bi šanse "redsa" da postanu šampioni poslije 20 godina na - domen teorije.

"Morate da razumijete kako se odvijaju diskusije u klubu. Moj odnos sa Džordžom Džiletom je veoma korektan", dodao je Benitez i nastavio:

"Volim što sam u Liverpulu, moja porodica se navikla na život ovdje i nije u našim mislima to da ćemo uskoro otići", kaže Rafa, koji je odbio da priča sa igračima u svlačionici poslije četvrtog poraza u nizu, u Ligi šampiona od Liona.

"Nije uopšte razgovarao sa nama. Sve je bilo veoma tiho, iako je rezultat bio jako loš za nas", rekao je Brazilac Fabio Aurelio o atmosferi u svlačionici poslije duela sa Lionom.

Aurelio je sarađivao sa Benitezom još u Valensiji i uskoro će deset godina njihovog zajedničkog rada.

"To nije neuobičajeno za njega", dodao je Aurelio.

"Nekada se dogodi na nisu ni svi igrači u svlačionici u trenutku kada on dođe, jer se istežu ili masiraju ledom, tako da ne dobije priliku da svima kaže sve u isto vrijeme. Nekada ima priliku, ali jednostavno ne želi, već sačeka da svane novi dan", opisuje Aurelio, čiji su saigrači kolektivno prihvatili krivicu na sebe i poručili novinarima da Benitez nije učinio ništa pogrešno tokom crne serije...

Legendarni fudbaler Liverpula iz 80-tih i početka 90-tih godina, Jan Raš, pozvao je sve navijače kluba da jače nego ikad podrže menadžera i da će se to svima vratiti na pravi način.

Stiven Džerard i Fernando Tores su povrijeđeni i teško da će zaigrati protiv Junajteda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC