• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac izgubio utakmicu, ali ne i poziciju

Autor mondo.rs

Čačani poraženi u lokalnom derbiju, Subotičani i Ivanjičani prekinuli post.

 Superliga Srbije 21. kolo Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Četiri utakmice, sedam golova - sasvim solidan učinak superligaških timova koji su svoje mečeve 21. kola igrali u subotu od 13 časova.

Najviše pogodaka, tri, viđeno je u Čačku, gde je Mladost iz Lučana slavila protiv komšijskog Borca 2:1. Taj poraz, međutim, neće uticati na drugo mesto "zebri", pošto je Čukarički u petak u premijernom meču kola odigrao 0:0 u Nišu, protiv Radničkog.

Najsigurniji bili su igrači Spartaka, koji su protiv Novog Pazara pred svojim navijačima prekinuli niz od 12 utakmica bez pobede - 2:0, za beg sa poslednjeg mesta na tabeli.

Post od 11 uzastopnih utakmica prekinuo je i Javor iz Ivanjice, koji je kao gost savladao OFK Beograd 1:0.

Istim rezultatom Voždovac je bio uspešniji od Metalca.

GOLOVI I ISKLJUČENJA:

Prvi gol ove subote viđen je u Čačku. Poveli su gosti, preciznim udarcem glavom Radomira Milosavljevića u 16. minutu. Nedugo potom, Mladost je duplirala prednost, a strelac je bio Vladimir Golemić u 23. minutu, iz penala koji je dosuđen posle duela Jovanovića i Živadinovića.

Spartak je do prednosti došao u 23. minutu, pogotkom mladog napadača Stefana Ilića, posle kontranapada koji je povukao Janko Tumbasević.

U finišu prvog poluvremena poveo je i Voždovac, na svom terenu protiv Metalca. Miloš Radivojević je centrirao u 42. minutu, a Obiora Odita na drugoj stativi udarcem glavom poslao loptu u mrežu gostiju.

U drugom poluvremenu dugo nije bilo golova, ali jeste crvenih kartona. Darko Zorić iz Borca je u 66. minutu dobio drugi žuti (zbog simuliranja), a minut pre njega isključen je i Nenad Marinković iz Voždovca, takođe zbog druge javne opomene i, takođe, zbog simuliranja.

Na poslednjoj od četiri utakmice subotnjeg podneva gol je postignut u 71. minutu. Javor je zatresao mrežu domaćeg OFK Beogrda posle kontranapada , strelac je bio Uzbekistanac Husnidin Gafurov.

Imali su "romantičari" u ovoj utakmici velike probleme sa povredama, pošto su Borko Duronjić u 15. i kapiten Bogdan Planić u pauzi između dva poluvremena morali da budu prinudno zamenjeni.

U finišu, Borac je sa igračem manje uspeo da smanji prednost gostiju. Dušan Mićić je precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora u 83. minutu.

Spartak je u 87. minutu duplirao prednost protiv Novog Pazara i tako "overio" pobedu. Gol je postigao Đorđe Ivanović, glavom na centaršut Stefana Miloševića.

U poslednjim trenucima isključen je i Aleksandar Pejović iz OFK Beograda, koji je kao poslednji igrač odbrane nepropisno zaustavio napadača Javora. Dakle, u četiri utakmice pokazana su tri crvena kartona.

SUPERLIGA, 21. KOLO:

Borac - Mladost 1:2 (0:2)
/Mićić 83 - Milosavljević 16, Golemić pen 23/

OFK Beograd - Javor 0:1 (0:0)
/Gafurov 71/

Spartak - Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Ilić 23, Ivanović 87/

Voždovac - Metalac 1:0 (1:0)
/Odita 42/

Vojvodina - Jagodina (15.00)
Crvena zvezda - Radnik (18.00, Arena sport 2)

petak:

Radnički Niš - Čukarički 0:0

nedelja:

Rad - Partizan (13.00, Arena sport 3)

TABELA: Crvena zvezda (-1) 56, Borac 37, Čukarički 36, Partizan (-1) 32, Radnički Niš 32, Vojvodina (-1) 31, Javor 30, Mladost 30, Voždovac 28, Radnik (-1) 24, Novi Pazar 23, Metalac 21, OFK Beograd 18, Spartak 17, Jagodina (-1) 16, Rad (-1) 15.

*Spartaku su oduzeta četiri boda, međutim, ta odluka i dalje nije ozvaničena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC