• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Radnik: "Petardom" u istoriju!

Autor mondo.rs

Još jedno ubedljivo izdanje crveno-belih. Het-trik Uga Vijeire.

 Zvezda - Radnik: "Petardom" u istoriju! Izvor: MN PRESS

Aktuelna generacija fudbalera Crvene zvezde velikim slovima ostaće upisana u bogatoj istoriji kluba.

Protiv Radnika iz Surdulice, ekipa Miodraga Božovića postavila je klupski rekord po broju uzastopnih pobeda u domaćem prvenstvu.

Rezultatom 5:0 na stadionu Rajko Mitić upisana je i 18. recka, čime je oboren rekord tima iz sezone 1999/2000. koji je vodio Slavoljub Muslin.

Još jednu u nizu sjajnih partija pružili su trostruki strelac Ugo Vijeira i Aleksandar Katai, koji se posle dve utakmice pauze zbog vratio u tim golom i asistencijom.

Poslednji pogodak postigao je Slavoljub Srnić, a istakao se i Srđan Plavšić sa dve asistencije, ali i ostali u crveno-belim dresovima odlično su odradili svoje zadatke.


Bila je ovo još jedna ubedljiva partija Crvene zvezde ove sezone u domaćem prvenstvu, a pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu, golovima portugalskog napadača.

Vijeira i Katai su se ovim golovima odvojili od Srđana Vujaklije iz čačanskog Borca i sada njih dvojica predvode golgetere u Superligi sa po 12 golova.

Portugalac je u poslednjih šest prvenstvenih utakmica postigao čak sedam golova i imao tri asistencije!

Golgeterski instinkt pokazao je u 25. i 34. minutu kada je odlično ispratio akciju Marka Grujića i Mičela Donalda da bi u mrežu poslao loptu koja je neplanirano stigla do njega, a potom je "nanjušio" grešku Milana Ćulima, koji je promašio loptu i omogućio mu šansu za pogodak.

Katai je "povratnički gol" postigao iz kontranapada u 57. minutu, posle dodavanja Srđana Plavšića.

Dešavanja na terenu od početka meča odvijala su se uglavnom na polovini gostiju, koji nisu uspeli da stvore gol-šansu, osim nekoliko skromnih pokušaja sa distance. Trebalo bi, ipak, imati u vidu da su došli u oslabljenom sastavu i bez najboljeg strelca tima Slaviše Stojanovića, kao i prvog golmana Miloša Perića.

Na drugoj strani, Zvezdini fudbaleri bili su izuzetno raspoloženi za igru.

Bio je ovo oproštaj crveno-belih od stadiona Rajko Mitić u 2015. godini. Poslednju utakmicu uoči odlaska na odmor lider prvenstva igraće u sredu u Ivanjici, protiv Javora, dok će Radnik ugostiti komšijski Radnički iz Niša.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez (73. Ristić) - Donald, Grujić - Plavšić, Katai (83. Jović), Srnić - Vijeira (85. Sikimić).

RADNIK: Grujičić - Đorđević, Krstić, Gojković, Milovanović - Ćulum (61. Pejčić) - Marković (69. Stanković), Putinčanin, Arsić (46. Ovusu), F. Stojanović - Jovanović.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

- GOOOL, 5:0! I Slavoljub Srnić se upisao u strelce. Osmi pogodak u sezoni postigao je u 89. minutu, ponovo na asistenciju Srđana Plavšića.

5:0
Izvor: YouTube


- Izlazi i Ugo Vijeire. U 85. minutu menja ga Predrag Sikimić.

- Druga izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto Kataija u 83. minutu ušao je Luka Jović.

- GOOOL, 4:0! Ugo Vijeira u 80. minutu, ipak, stiže do het-trika! Asistent mu je bio Aleksandar Katai, koji je upisao šesto dodavanje za pogodak ove sezone, kao i Luis Ibanjez.

3:0
Izvor: YouTube


- Prva izmena u Crvenoj zvezdi. Od 73. minuta umesto Ibanjeza na poziciji levog beka igraće Ristić. Trener Radnika u međuvremenu je izvršio sve tri izmene.

- Propustio je Vijeira sjajnu priliku da upiše het-trik u 68. minutu!. Pobegao je odbrani Radnika posle dodavanja Donalda, obišao golmana gostiju, ali je pogodio stativu. U nastavku akcije Grujić je pokušao snažnim udarcem sa distance, međutim, nije bio precizan.

- GOOOL, 3:0! Aleksandar Katai je u 57. minutu iskoristio pravovremenu asistenciju Srđana Plavšića i postigao svoj 12. gol u prvenstvu. Sada on i Vijeira predvode listu golgetera u domaćem prvenstvu.

3:0
Izvor: YouTube


- Malo je nedostajalao da Zvezda već u 47. minutu dođe do 3:0 posle kornera, ali je Grujičić odbranio šut Kataija glavom.

- Bakljada na severnoj, ali i istočnoj i zapadnoj tribini stadiona Rajko Mitić.



- Drugo poluvreme počelo je izmenom u sastavu Radnika. Ovusu je u igri umesto Arsića.

Poluvreme. Crveno-beli su na 45 minuta od pisanja istorije.

- Fantastično dodavanje Marka Grujića ka Srđanu Plavšiću u 43. minutu, spoljnim delom kopačke, pored trojice igrača Radnika, ali je na vreme istrčao golman gostiju.

- GOOOL! Ponovo Ugo Vijeira, u 34. minutu. Sada je Portugalac najbolji strelac lige sa 12 pogodaka! Iskoristio je grešku Milana Ćuluma, koji je promašio loptu pred svojim kaznenim posle dodavanja saigrača.

2:0
Izvor: YouTube


- GOOOL! Ugo Vijeira dovodi Crvenu zvezdu u prednost u 25. minutu. Odlično je pratio akciju u kojoj su učestvovali Grujić i Donald i poslao loptu u mrežu, koju prethodno Holanđanin nije zahvatio baš kao što je želeo.

1:0
Izvor: YouTube


Ovo je 11 gol portugalskog napadača ove sezone u Superligi i sada je izjednačen na vodećem mestu liste strelaca sa saigračem Aleksandrom Kataijem i napadačem čačanskog Borca, Srđanom Vujaklijom.

- Umalo da Zvezda povede u 23. minutu, posle šuta Kataija iskosa sa leve strane. Prethodno je bio korner za crveno-bele, a sjajni vezista iznenadio je mnoge odlukom da šutira, ali ne i golmana Miroslava Grujičića, koji je loptu posle šuta pod prečku skrenuo u korner.

- Detalj sa utakmice:


- Snažan šut Luisa Ibanjeza u 15. minutu sa skoro 30 metara iz "slobodnjaka", ali je lopta otišla preko gola.

- Sjajna asistencija Filipa Stojanovića za Milana Ćuluma u 11. minutu, ali je Damir Kahriman bio brži od visokog igrača gostiju. Luis Abanjez je zakasnio da postavi ofsajd zamku u toj akciji.

- Prvi šut u okvir gola u meću upisao je Aleksandar Katai, u 9. minutu sa ivice kaznenog, po zemlji, ali je Grujičić bio siguran.

- Prvi su zapretili gosti. Arsić je šutirao u 2. minutu sa distance, ali neprecizno.

- Ulaz na stadion Rajko Mitić bio je besplatan za sve koji dođu sa crveno-belim šalom, a na tribinama je oko 15.000 gledalaca.


- Glavni sudija je Dejan Santrač.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC