• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro Blažević: Hrvatska ide do finala!

Autor mondo.rs

"Trener svih trenera" veliki optimista pred Evropsko prvenstvo 2016. godine. Od Hrvatske očekuje čak finale.

Od bivših jugoslovenskih republika samo se Hrvatska plasirala na Evropsko prvenstvo, a žreb u subotu im nije bio naklonjen.

Smešteni su u "grupu smrti", a taj epitet je ponela iz razloga što je pored njih tu i šampion Španija, ali i sjajna Češka i Turska.

Sa reprezetacijom Turske su se susreli 2008. godine. Hrvatska je tada došla do prednosti u 119. minutu, ali je Semih Šenturk šokirao "kockaste" nekoliko sekundi kasnije, a Turska je prošla dalje posle boljeg izvođenja penala.

Sa Španijom su bili u grupi četiri godine kasnije.

Pobedu Špancima, a eliminaciju Hrvatima, je u samom finišu meča doneo Hesus Navas, pa se ne može reći da Hrvatska ima dobro iskustvo sa ovim timovima.

Hrvatska je u poslednje tri godine promenila čak tri selektora, a u Francuskoj će ih voditi Ante Čačić. Jedan od najiskusnijih i najpriznatijih stručnjaka sa ovih prostora Miroslav Ćiro Blažević koji je sa Hrvatskom bio i treći na Svetskom prvenstvu 1998. godine veruje u novog selektora i Hrvatskoj predviđa veliki uspeh.

"Mislim da je Hrvatska jako dobro prošla. Španija je bez ikakvog dvoumljenja favorit, ali je i Hrvatska veliki favorit jer je Španija imala mnogo poteškoća posle prethodnog osvajanja Evropskog prvenstva 2012. godine. Prema kvalitetu Hrvati moraju proći", kazao je Ćiro za Al Džaziru.

A kada prođe grupu…

"Na poslednjem Svetskom prvenstvu veliki trener Arsen Venger je rekao da Hrvatska ima toliku koncentraciju talenta da može doći do finala. To se tada nije obistinilo, ali Hrvatska sada ima najveće pretenzije i verujem da može ravno do finala", poručio je Blažević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC