• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: "Jubilej" ili konačno pobjeda Partizana?

Deseti uzastopni poraz u ligaškom dijelu Lige UEFA tj. Evrope ili prva pobjeda u evro-takmičenjima od 25. februara 2005. godine?

 LE: "Jubilej" ili konačno pobjeda Partizana? Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana otputovali su na meč 3. kola Grupe J Lige Evrope sa katastrofalnim učinkom u Evropi, gdje - ne računajući kvalifikacije - nisu pobijedili od 24. februara 2005. godine.

Tada su u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope, crno-bijeli dobili Dnjepar u gostima sa 1:0 i posle 2:2 u Humskoj izborili osminu finala sa ruskim CSKA (1:1, 0:2).

Od tog 24. februara 2005, pa do danas, računajući i dva meča sa CSKA, šampion Srbije odigrao je 12 mečeva u grupnoj fazi Ligi UEFA, a od ove sezone Ligi Evrope i nije uspio da pobijedi. Da sve bude crnje pred duel sa Brižom u četvrtak od 19 časova, ekipa Gorana Stevanovića je u seriji od devet poraza u evro-kupovima, bez kvalifikacija.

Ovi sumorni podaci nikako ne ulivaju nadu pred prvi susret Briža i Partizana od njihovih osnivanja. Iste večeri, crno-bijeli će tek drugi put u istoriji igrati protiv belgijskog tima, od kada su prošle sezone u Ligi UEFA poraženi u Humskoj od Standarda (0:1).

Ove sezone, Partizan je u prva dva kola Grupe J doživio dva poraza od Tuluza kod kuće (2:3) i Šahtjora u gostima (4:1).



Briž će na svom Jan Brojdel stadionu tražiti jubilarnu, 100. pobjedu u Evropi, a crno-bijeli prekid crne serije i to vjerovatno u formaciji sa jednim špicem. Srpski novinari koji izvještavaju iz kišne Belgije slažu se oko toga da će Stevanović u napadu zaigrati samo sa Laminom Dijarom, ali ne i oko toga u kojoj će formaciji biti postavljeni fudbaleri iza njega.

"Sportski žurnal" piše da će Stevanović na teren poslati petoricu defanzivaca (Stevanovića, Gavrančića, Đorđevića, Krstajića i Brežančića) i četvoricu vezista (Fejsu, Jovanovića, Moreiru i Ljajića). S druge strane, "Sport" pretpostavlja da će Partizan zaigrati sa četvoricom odbrambenih (bez Brežančića) i petoricom u vezi (sa Petrovićem umjesto Jovanovića i Ilićem na desnom krilu).

Pred prvi duel dva tima, jedan kuriozitet ih veže: i Partizan i Briž igrali su finale Kupa šampiona, ali su bili poraženi. Crno-bijeli 1966. godine od Reala iz Madrida, a belgijski tim 1978. godine od Liverpula.

Meč sudi Majkl Lezli Din iz Engleske.

GRUPA J

Briž - Partizan (19.00)
Šahtjor - Tuluz (19.00)

Šahtjor 2 2 0 0 6
Tuluz 2 1 1 0 4
Briž 2 0 1 1 1
Partizan 2 0 0 2 0

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC