• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Gasprom i Zvezda za stolom!

U narednih nekoliko dana biće održani pregovori između Gasproma i Crvene zvezde, bilo u Moskvi, bilo u Beogradu, saznaje MONDO.

 MONDO: Gasprom i Zvezda za stolom! Izvor: MONDO

Delegacija Fudbalskog kluba Crvena zvezda sastaće se u narednih nekoliko dana sa čelnicima Gasproma u finalnim pregovorima oko sklapanja generalnog sponzorstva, saznaje MONDO.

Čelnici Zvezde, bilo u prijestonici Rusije ili u Beogradu, susrešće se sa top menadžmentom kompanije koja je svjetski lider u proizvodnji prirodnog gasa i to bi trebalo da bude jedan od finalnih sastanaka do konačnog dogovora.

U našoj javnosti pojavila se informacija da će Gaspromov brend, tačnije "ćerka kompanija" Gaspromnjeft biti generalni sponzor crveno-bijelih, kao i da je vrijednost godišnjeg sponzorstva oko 500.000 evra.

Izvori MONDA sa "Marakane" tvrde da nije unaprijed određeno da će baš brend "Gaspromnjeft" biti ispisan na crveno-bijelom dresu, već da će ljudi iz Gasproma odlučiti da li će to biti baš Gasprom, Gaspromnjeft ili čak NIS (Naftna industrija Srbije)!

Takođe, naš izvor dodaje da se ne radi o sumi od pola miliona, već o znatno većoj. Navodno, Zvezda će svake sezone od ruskog partnera dobiti najmanje 900.000 evra.

FK Crvena zvezda nije se zvanično oglasio povodom pregovora. U klubu kažu da žele da sačekaju da vide kako će se razvijati situacija, jer "ništa još nije dogovoreno".

Ukoliko do sponzorstva dođe, Crvena zvezda će postati treći klub koji sponzoriše Gasprom, poslije Zenita iz Sankt Peterburga i Šalkea iz Gelzenkirhena. Ipak, klub iz Ljutice Bogdana bio bi prvi ne plavo-bijeli tim sa Gaspromom kao generalnim sponzorom.

Boje Gasproma, Šalkea i Zenita jednobrazne su, plavo-bijele.

Početkom nedjelje, generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović potvrdio je da će Gaspromnjeft biti sponzor Crvene zvezde.

Uporedo sa viješću da bi Gaspromnjeft mogao da bude odštampan na dresu crveno-bijelih, mediji su počeli da spekulišu i oko toga kako će se u cijelom "dilu" ponašati dugogodišnji i bivši generalni sekretar Partizana, Žarko Zečević, glavni zastupnik "Jugorosgasa".

Ta firma 75 odsto u vlasništvu je Gasproma, a 25 odsto pod krovom "Srbijagasa".

Zečević je tada poručio da se "ne miješa u politiku Gasproma", a odlazak Zvezdine delegacije na direktne pregovore sa Rusima potvrđuje da veliki Partizanovac u njima neće učestvovati.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC