• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Briž nije Jagodina

Partizan je nastavio da se bruka po Evropi. Doživio je i deseti uzastopni poraz u Ligi Evrope. U 3. kolu Grupe J, Briž - Partizan 2:0.

 LE: Briž nije Jagodina  Izvor: MONDO

Ako je nade i bilo, crno-bijeli sada više nemaju pravo ni da pomisle da će prezimiti u Evropi. Iako teoretske šanse postoje.

Gledano kroz prizmu rezultata, lider belgijskog prvenstva nije "razbio" srpskog šampiona, ali igrom jeste. Briž ne spada u krem evropskog fudbala, međutim, po svim elementima igre daleko je iznad Partizana.

Oba gola za domaćina postigao je hrvatski internacionalac, Ivan Perišić, u 4. i 57. minutu. Mogao je da postigne i het-trik, ali je u 18. minutu promašio penal.

Mladi reprezentativac Hrvatske je iskoristio prvu šansu. Centaršut Gerertsa sa desne strane lako je pretvorio u vođstvo preciznim udarcem glavom sa sedam metara. On je šutirao neometan, jer Goran Gavrančić nije stigao da mu zasmeta.

Engleski sudija Majkl Lesli Din pokazao je na bijelu tačku poslije duela Nenada Đorđevića i Gerertsa. To je bila prestroga odluka, ali Perišić nije bio precizan izvođač penala. Želio je atraktivno da savlada Aleksandra Radosavljevića, pa je "bocnuo" loptu, ali je pogodio prečku.

Konačan rezultat postavio je pošto je u šesnaesterac gostiju ušao po lijevoj strani, lako prešao Mladena Krstajića i preko Radosavljevića poslao loptu u mrežu.

Za 90 minuta igre na stadionu Jan Brejdel, na čijim tribinama se okupilo skoro 20.000 gledalaca od kojih oko 150 navijača Partizana, gosti su samo jednom zaprijetili. To se desilo krajem prvog poluvremena kada je Branislav Jovanović opalio sa 25 metara, a golman Stejnen uspio je da "izvuče" loptu i proslijedi je u korner.

I ništa više! Ni igre, ni pasa, ni discipline, ni karaktera, ni znanja...

Crno-bijele je očigledno "prevarila" igra iz prvih 45 minuta posljednjeg prvenstvenog meča, sa Jagodinom. Želeći da po tom modelu igraju u nastavku sezone zaboravili su da u Brižu, kao ni širom Evrope, nema "ćurana"...



I dok su Briž i Partizan igrali da spasu nadu u ostanak na evropskoj sceni i po završetku ligaškog dijela takmičenja, Šahtjor je u Donjecku ponovo demonstrirao silu. Demolirao je Tuluz - 4:0 (3:0).

Briž - Partizan 2:0 (1:0)

STRIJELAC: 1:0 - Perišić u 4, 2:0 - Perišić u 57. minutu.

BRIŽ: Stejnen - De Mets, Hefkens (od 72. Donk), Alkaraz, Klukovski - Ođiđa - Gererts, Blondel (od 83. Derden), Dirar - Perišić, Akpala (od 68. Daman).

PARTIZAN: Radosavljević - Stevanović, Gavrančić (od 15. Đorđević), Krstajić, Brežančić - Fejsa, B. Jovanović (od 88. Petrović) - Tomić, Moreira (od 46. Kleo), Ljajić - Dijara.

SUDIJA: Majkl Lesli Din (Engleska). ŽUTI KARTONI: Kulkovski, Daman (Briž), Đorđević, Krstajić, Fejsa, Jovanović, Petrović (Partizan).

GRUPA J, 3. kolo:

Briž - Partizan 2:0 (1:0)
/Perišić 4, 57/

Šahtjor - Tuluz 4:0 (3:0)
/Fernandino penal 8, Adrijano 24, 56, Hubšman 39/

TABELA:

1. Šahtjor 3 3 0 0 12:2 9
2. Briž 3 1 1 1 5:6 4
3. Tuluz 3 1 1 1 5:8 4
4. Partizan 3 0 0 3 3:9 0

Parovi 4. kola (5. novembar): Tuluz - Šahtjor, Partizan - Briž.

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC