• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministri zavode red na sportske terene BiH

Federalni ministri saglasili se da je da je potrebno usvojiti zakon o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima na nivou BiH.

 Ministri zavode red na sportske terene BiH Izvor: MONDO

Federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić i kantonalni ministri unutrašnjih poslova saglasili su se da je potrebno usvojiti zakon o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima na nivou BiH, kojim bi jasno bila propisana prava i obaveze policije, sportskih klubova i saveza, te navijačkih grupa.

Time bi bio uveden red u organizaciju pojedinih sportskih takmičenja u cijeloj BiH i biće stvoreni uslovi za nesmetano i bezbjedno održavanje sportskih takmičenja, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Alić i kantonalni ministri unutrašnjih poslova konstatovali su na sastanku u Tuzli da je stanje bezbjednosti na području Federacije BiH u julu, augustu i septembru stabilno, odnosno da se kreće u okvirima višegodišnjih trendova.

U saopštenju Federalne uprave policije navodi se da su pojedini izdvojeni događaji uticali na naglašeniji osjećaj nesigurnosti građana. Konstatovano je da postoji nesumnjiva veza između elementarnog osjećaja bezbjednosti građana i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, koji neposredno utiče i na takozvani ulični kriminal i stanje bezbjednosti uopšte.

Zbog toga je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije označena kao glavni prioritet u radu policije u narednom periodu. (Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC