• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo spreman za BiH!

Napadač Portugala Kristijano Ronaldo sigurno će igrati protiv BiH u baražu za plasman na Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

 Ronaldo spreman za BiH! Izvor: MONDO

Fudbaler Real Madrida potvrdio je španskim medijima da je pri kraju oporavka od povrede članka, koju je zadobio igrajući za klub protiv Olimpika iz Marseja, a obnovio u dresu reprezentacije, na meču sa Mađarskom 10. oktobra.

"Članak me ne boli više i smatram da sam spreman za igru", izjavio je Portugalac, koji će prvi nastup da zabilježi 3. novembra protiv Milana na "San Siru" u Ligi šampiona.

Koliko Madriđanima znači njegovo prisustvo pokazuje i podatak da je na tri utakmice bez Ronalda, "kraljevski klub" upisao dva poraza. Posebno bolan, bio je u trećem kolu elitnog evropskog takmičenja protiv Milana na "Santijago Bernabeu" (3:2).

Ova vijest sigurno će da odbraduje portugalskog selektora Karlosa Keiroša, za razliku od njegovog kolege sa klupe BiH - Miroslava Blaževića, koji će imati  brigu više za prvi meč 14. novembra u Lisabonu, odnosno revanš četiri dana kasnije u Zenici.

ĆIRO: SVI NA RONALDA!

"Nisam sretan što čitam izjave nekih mojih igrača kako će u džep strpati Ronalda. Stvarno mislim da su moji lavovi najbolji na svijetu, ali ne smijemo biti bahati. Portugal je favorit, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti", rekao je popularni Ćiro za sarajevski "San".

Prema njegovim riječima, bez obzira na oporavak Ronalda, Portugalci imaju moćan tim.

"Oni ne zavise samo od raspoloženja jednog igrača. Imaju još jako kvalitetnih igrača. U svakom slučaju Ronaldo neće dobiti striktnu markaciju. Oko njega ćemo da napravimo obruč, čuvaće ga svi. Samo tako ga možemo ukrotiti", zaključio je selektor BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC