• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Borac pobjegao "rođenima"

Minimalnom pobjedom nad Slobodom Borac povećao prednost nad Veležom na pet bodova. "Rođeni" izgubili od Željezničara, uz tri crvena kartona.

 BiH: Borac pobjegao "rođenima" Izvor: MONDO

Poslije dva prvenstvena poraza (Rudar i Travnik), Borac se u subotu vratio na pobjednički kolosjek trijumfom nad tuzlanskom Slobodom u meču 11. kola Premijer lige BiH .

Odlučujući trenutak na Gradskom stadionu u Banjaluci  desio se u 60. minutu kada je Kajkut, nakon igranja rukom igrača Slobode u svom šesnaestercu, pogodio sa bijele tačke i donio svom timu tri vrijedna boda u trci za šampionsku titulu.

U isto vrijeme Velež je poražen na Grbavici od Željezničara rezultatom 1:0, pa sada Banjalučani “rođenima” bježe pet bodova.

Duel Željezničara i Veleža riješio je Mešanović golom u 40. minutu, a mnogo posla poslije ovog meča imaće disciplinski organi Fudbalskog saveza BiH.

Gosti su naime zaradili tri crvena kartona, od kojih je prvi zaradio Velagić i to u svlačionici na pauzi između dva poluvremena. Mostarci, revoltirani ovom odlukom, ali i suđenjem sudije Edina Golaća, odbili su da se vrate na teren, ali nakon kraćeg ubjeđivanja utakmica je ipak nastavljena.

Publika na Grbavici međutim nije mnogo toga vidjela, osim još dva isključenja gostiju. U 68. minutu isključen je Džafić, a odmah zatim i trener Veleža Ibraković koji je u nekoliko navrata žestoko protestovao protiv odluka glavnog sudije.

Ekipa Laktaša dobro je krenula na gostovanju u Gradačcu i povela u 25. minutu da bi do kraja meča ostala bez bodova ali i bez dva igrača.

Samo tri minute nakon pogotka Petkovića za goste Zvijezda je izjednačila preko kapitena Hamzića, a tri minute prije kraja i preokrenula golom Jusića. Ako je i bilo nade za goste da mogu ponovo da uzvrate, one su ugašene početkom nastavka, kada su u samo šest minuta Laktaši ostali bez dva igrača.

Prvo je Raca zaradio drugi žuti karton, a vrlo brzo za njim je u svlačionicu krenuo i Njegomirović koji je rukom spriječio čist pogodak. Kapiten Hamzić bio je neumoljiv sa bijele tačke za 3:1, a sudbinu Laktaša u 71. minutu zapečatio je napadač Zvijezde Ćorić, koji se nakon nekoliko posnih utakmica konačno upisao u strijelce.

Ovim trijumfom Zvijezda je upravo Laktašima prepustila “fenjer”, a sa dna tabele u subotu je pobjegao i Čelik pobjedom od 2:1 protiv Travnika.

Domaću pobjedu i to sa igračem manje ostvario je Rudar protiv Modriče – 1:0. Prijedorčani su bili bolji tokom čitavog meča, čak i nakon isključenja Stakića u 75. minutu, a zasluženu pobjedu donio im je Kušljić četiri minute prije kraja utakmice.

Rezultati 11. kola Premijer lige BiH:

Rudar - Modriča 1:0
/Kušljić 86/

Čelik - Travnik 2:1
/Vidović 4, Nikić 42 – Dolić 65 penal/

Zvijezda - Laktaši 4:1
/Hamzić 28, 58 penal, Jusić 42, Ćorić 71 – Petković 25/

Željezničar - Velež 1:0
/Mešanović 40/

Borac - Sloboda 1:0
/Kajkut 60 penal/

U nedjelju:

Zrinjski - Sarajevo (13.00)
Široki Brijeg - Leotar (14.00)
Slavija – Olimpik (14.00)

Tabela: Borac 25, Velež 20, Široki Brijeg (-2) 19, Leotar (-1) 18, Olimpik (-1) 17, Željezničar 16, Sarajevo (-2) 15, Zrinjski (-1) 15, Rudar 14, Modriča 14, Sloboda 13, Travnik 12, Čelik 11, Zvijezda 10, Slavija (-1) 9, Laktaši 8 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC