• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Sampa hoće, Inter ne da

Sampdorija je pobjedom nad Bolonjom (4:1) u subotu bila lider Serije A, ali samo na tri časa. U večernjem terminu, Inter je odgovorio na svoj način.

 SERIJA A: Sampa hoće, Inter ne da Izvor: MONDO

U večeri kada je kapiten nerazura Havijer Zaneti odigrao rekordni, 139. uzastopni meč za svoj tim u svim takmičenjima, njegov tim je teško dobio Kataniju na Meaci sa 2:1 i vratio se na čelo tabele, gdje će sigurno ostati bar do srijede i vanrednog, 10. kola kalča.

Navijači Bolonje, koji su proputovali dobru kilometražu da bi na Marasiju gledali svoj omiljeni tim i novog trenera Franka Kolomba na djelu protiv drugoplasiranog tima Serije A, počeli su da napuštaju tribine već u 33. minutu. Do tada, Sampa je vodila već sa 4:0 i poigravala se sa zbunjenim gostima, koji su od 26. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja veterana Marka Di Vaja.

Majstor Antonio Kasano ni ovog vikenda nije postigao gol, ali činio dar-mar odbrani Bolonje, "lomio kičme" driblinzima, namještao golove, uveseljavao publiku... Dok Sampdorija pobjeđuje, Kasanu niko u Đenovi neće zamjeriti što nije postigao gol od 30. avgusta.

Sampdorija je zabilježila prvu pobjedu poslije dva uzastopna remija u Seriji A, ali će i dalje morati da sačeka kiks Intera kako bi se vratila na prvo mjesto gdje se jednom već bila osamila tokom ovog prvenstva, baš poslije pobjede nad šampionom od u 7. kolu.

Interisti su već u 31. minutu imali kapitalnu prednost od 2:0... U vođstvo su protiv Katanije došli u 13. minutu bizarnim golom Sulija Muntarija, koji je htio dugom loptom sa lijevog krila htio da uposli Marija Balotelija. Mladi centarfor nije uspio vrhom kopačke da loptu pošalje u gol, ali je ona tamo svejedno završila, jer je golman Katanije Kampanjolo skamenjeno gledao šta se ispred njega događa.

Protivnika je u prvom poluvremnu dokusurio Vesli Snajder divnim golom iz slobodnog udarca i djelovalo je tada da će četvorostruki uzastopni šampion nastaviti da dijeli šamare u kalču, ljut zbog upornog posrtanja u Ligi šampiona, gdje nije pobijedio na osam posljednjih mečeva.

Ipak, Katanija nije doživjela sudbinu Đenove, koja je u prošlom kolu sa 5:0 poražena kod kuće od Intera... Sicilijanci su se držali na 0:2 do finiša, a onda je alfa i omega tog tima Đuzepe Maskara sa bijele tačke smanjio na 2:1 i unio neizvjesnost u posljednjih desetak minuta meča.

Ipak, i bez Dejana Stankovića koji se ovog puta odmarao, Inter je bio dovoljno dobar da ne primi još jedan gol u finišu meča.

Samdorija u narednom kolu putuje u Torino, na noge Juventusu, a Inter dočekuje Palermo.



REZULTATI 9. KOLA:

Sampdorija - Bolonja 4:1 (4:0)
/Pacini 7, Manini 16, 33, Cigler 26 - Osvaldo 62/

Inter - Katanija 2:1 (2:0)
/Muntari 13, Snajder 31 - Maskara pen 84/

U nedelju (15.00):

Atalanta - Parma
Bari - Lacio
Kaljari - Đenova
Fiorentina - Napoli
Palermo - Udineze
Roma - Livorno
Sijena - Juventus
Kjevo - Milan (20.45)

TABELA: Inter (+1) 22, Sampdorija (+1) 20, Juventus 15, Fiorentina 15, Parma 14, Đenova 13, Palermo 12, Milan 12, Bari 11, Kjevo 11, Roma 11, Udineze 11, Lacio 10, Napoli 10, Katanija (+1) 7, Kaljari 7, Atalanta 6, Bolonja (+1) 6, Sijena 5, Livorno 3.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC