• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Valjak se izgurao na Banjici

Partizan je "prebolio" Briž i u posljednjoj utakmici 9. kola Jelen Superlige Srbije uspio je da pobjedi Rad na Banjici 3:2.

 JSL: Valjak se izgurao na Banjici Izvor: MONDO

Crno-bijeli su zasluženo pobjedili, iako je Rad u finišu imao nekoliko opasnih ataka i malo je nedostajalo da meč bude završen nerješenim ishodom.

Golove za Partizan postigli su Kleo u 9. i 27. minutu, i Ljubomir Fejsa u 58. minutu. Kaluđerović je pogađao za Rad u 24. i 75. minutu.

Crno-bijeli su do prve pobjede na gostujućem terenu u ovoj sezoni (poslije tri remija) došli zahvaljujući prije svega individualnom kvalitetu, ali je bila i očigledna želja igrača Partizana da poprave utisak iz prethodnih utakmica, prije svega na evro-sceni.

TOK UTAKMICE


Partizan je poveo u 9. minutu iz lijepe akcije koju su započeli Ljubomir Fejsa i Siniša Stevanović. Fejsa je potom odigrao do Nemanje Tomića koji je iz prve šutirao ka Branislavu Daniloviću, golman Rada odbija, ali na nogu Kleu koji je ubacuje u mrežu.

"Građevinari" su izjednačili u 24. minutu. Radivojević je "promešao" odbranu Partizana, asistirao je Kaluđeroviću koji je lako savladao Aleksandra Radosavljevića.

Samo tri minuta kasnije, Partizan je ponovo poveo, a strijelac je opet bio Kleo. Rajko Brežančić odlično je centrirao sa lijeve strane, a Brazilac je bio najviši u skoku i glavom je poslao loptu iza leđa Danilovića.

Novu šansu za gol crno-beli su imali u 35. minutu kada je kapiten Nenad Đorđević odlično šutirao iz slobodnog udarca sa više od 30 metara, ali je golman Rada i mlade reprezentacije Srbije dobro intervenisao.

Do kraja poluvremena još jedna dobra prilika za Partizan poslije kornera, ali su se Dijara i Kleo spetljali.

U jeku napada Rada, novi gol za Partizan u 58. minutu. Iz kontranapada, lopta je došla do Fejse koji je "opalio" sa 17,18 metara i savladao Danilovića.

Prije gola, Rad je propustio veliku priliku. Radivojević je krenuo akciju sa desne strane, lopta je došla do Kaluđerovića koji je sa pet metara šutirao u Radosavljevića.

Rad je smanjio na 3:2 u 75. minutu, a strijelac je opet bio Kaluđerović.

U 77. minutu malo smijeha na stadionu na Banjici. Iz igre je izašao Kleo, a spiker na stadionu je Miloša Bogunovića oslovio kao "Montelu", što mu je bio nadimak dok je igrao za Rad.

Partizan je igrao bez Adema Ljajića koji je na "ekskurziji" u svom budućem klubu Mančester junajtedu, kao i bez povređenih Mladena Krstajića i Gorana Gavrančića.

RAD: Danilović, Čotra, Todorovski, Stojaković (od 70. minuta Ajković), Kaluđerović, Pajović, Ristić (od 42. minuta Delić), Raspopović, Andrić, Petrović, Radivojević.

PARTIZAN: Radosavljević, Stevanović, Brežančić, Đorđević, Knežević, Fejsa, B. Jovanović (od 86. minuta Radosav Petrović), Tomić (od 46. minuta Brana Ilić), Moreira, Kleo (od 77. minuta Bogunović), Dijara.

- crveni karton: trener Rada Marko Nikolić (zbog prigovora).

REZULTATI DEVETOG KOLA:

OFK Beograd - Mladi radnik 3:0 (1:0)
/Milić 45, 77, Jelić 48/

Spartak - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Mrđa 50/

Smederevo - Javor 1:1 (1:1)
/Ranković 28 - Pavlović 31/

Jagodina - BSK 2:0 (1:0)
/Đilas 1p, Bojović 58/

Metalac - Hajduk 2:1 (0:0)
/Krasić 63p, Teodorović 82 - Komazec 69/

Napredak - Čukarički 0:2 (0:1)
/Ribić 34, Bunjevčević 73/

Crvena zvezda - Borac 1:0 (0:0)
/Bogdanović 54/

Rad - Partizan 2:3 (1:2)
/Kaluđerović 24' i 75' - Kleo 9' i 27', Fejsa 58'/

TABELA: Crvena zvezda 25, Partizan 21, Vojvodina 17, OFK Beograd 17, Javor 13, Jagodina 13, Spartak 12, Hajduk 10, Napredak 10, Mladi radnik 10, Borac 10, Smederevo 9, Metalac 9, Rad 7, Čukarički 7, BSK 7 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC