• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Vidić u Milanu?

Autor mondo.rs

Ovo bi bilo sve, samo ne iznenađenje, jer je do sada 41 igrač prelazio iz jednog u drugi milanski klub i obratno. Mihajlović ga vidi kao mentora Romanjoliju.

Nemanja Vidić ne ide nigde, a ipak menja klub?

Interov gradski rival i dragi poslovni partner, Milan, uvrstio je sebe u grupu klubova zainteresovanih za bivšeg kapitena Mančester junajteda, koji jedva da je igrao fudbal tokom prethodnih godinu i po dana, kao član "nerazura".

Prethodnih dana, moglo je da se pročita da je za Vidića zainteresovan njegov bivši klub, Spartak iz Moskve, da ga zovu i sa Bliskog istoka i iz Sjedinjenih Američkih Država, a sada ugledni italijanski list "Corriere dello Sport" najavljuje mogućnost da 34-godišnji štoper pređe među "rosonere".

Ovo bi bilo sve, samo ne iznenađenje, ako se zna da su u poslednjih 20-25 godina, Inter i Milan razmenili više fudbalera nego što su odigrali derbija. Figurativno...

Vidić bi, ukoliko je zaista iskrena želja Silvija Berluskonija, Adrijana Galijanija i Siniše Mihajlovića, postao 42. igrač koji je nosio dres i "nerazura" i devet godina starijih "rosonera". Počelo je 1912. godine prelaskom braće Luiđija i Alda Kaveninija iz Milana u tek oformljeni Internacionale, a poslednji kojem je ovo "uspelo" je Matija Destro, napadač koji je prošlog proleća bio na pozajmici u Milanu, pet godina nakon što je napustio Inter.

Vidić je prošle godine imao težak period adaptiranja na novu sredinu, novu ligu, posle osam nezaboravnih godina na "Old Trafordu", kod Valtera Macarija u postavci 3-5-1-1 bio je stub odbrane, ali je ceo Inter delovao katastrofalno, a malo toga se najbolje promenilo dolaskom Roberta Manćinija, koji je povezao redove unutar ekipe tek posle letošnje pauze i priprema.

Ipak, Vidić je tada doživeo povredu i morao na operaciju leđa, zbog koje do danas nije odigrao nijednu utakmicu u sezoni 2015/16.

"Corriere dello Sport" navodi da ga Mihajlović zove kao podršku u klubu, u svlačionici i da ga vidi kao pravog mentora Alesiju Romanjoliju, 20-godišnjem štoperu, kojeg je Milan letos kupio od Rome, ali koji se za sada slabo snalazi u crveno-crnom dresu.

Vidić će u januaru biti slobodan da potpiše za bilo koji klub, jer mu u junu 2016. ističe ugovor sa Interom.

Na kraju, i sam Mihajlović je igrao za Inter i bio asistent trenera u Interu, pre nego što je letos postao prvi trener Milana. Čudan neki rivalitet, drugačiji od većine drugih širom planete...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC