• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilićev omiljeni saigrač? Savo Milošević!

Koliko ste puta u posljednjih 20 godina čuli ili pročitali, da je jedan poznati Hrvat stavio Srbina na prvo mjesto lične top-liste?

 Bilićev omiljeni saigrač? Savo Milošević! Izvor: MONDO

Jednom? Nijednom? Ne možete da se sjetite...

Upamtite onda hrvatskog fudbalskog internacionalca Matu Bilića, napadača Sportinga iz Hihona, koji je kao svog omiljenog saigrača izdvojio - Savu Miloševića!

Bilić je na sajtu španskog lista "Marka" odgovarao na pitanja čitalaca povodom svog 29. rođendana. Jedan od navijača pitao ga je koga smatra najboljim napadačem svih vremena, a koga najboljim sa kojim je igrao.

"Najbolji za kojeg znam je Gabrijel Batistuta. On mi je oduvijek bio idol, postizao je golove gdje god je igrao. A najbolji sa kojim sam bio u istom timu sigurno je Savo Milošević", odgovorio je Bilić.

Zanimljivo je da je rekorder po broju nastupa u dresu jugoslovenske reprezentacije ostavio jak utisak na Hrvata, iako su bili saigrači samo šest mjeseci, u timu Saragose!

Bilo je to u proljećnom dijelu sezone 2001/02. Bilić je šest mjeseci ranije stigao na La Romaredu iz splitskog Hajduka, dok se Milošević kao pozajmljeni igrač Parme vratio na mjesto svojih velikih uspjeha.

Savo je za prve dve sezone u Saragosi (1998-2000) odigrao 72 utakmice i postigao 37 golova. U posebnom sjećanju ostala je utakmica sa Realom u Madridu, kada je sa dva pogotka doprinio trijumfu od čak 5:1!

Mate Bilić na startu karijere u Primeri nije ispunio očekivanja, pošto se na 18 mečeva samo jednom upisao u strijelce. Saragosa ga je poslije pozajmljivala raznim španskim drugoligašima, dok se nije reafirmisao u dresu Rapida iz Beča i leta 2008. vratio u Primeru.

Prošle sezone je sa 11 golova bio najbolji strijelac Sportinga, zajedno sa Davidom Baralom. Izgleda da je konačno počeo da primjenjuje Savine "španske lekcije"...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC