• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači BiH spremaju invaziju na Portugal

Rekordna zainteresovanost navijača BiH za odlazak na meč baraža sa Portugalom u Lisabonu. Planuli gotovo svi aranžmani iz Sarajeva.

 Navijači BiH spremaju invaziju na Portugal Izvor: MONDO

Reprezentacija BiH trebala bi imati podršku nekoliko hiljada navijača na meču protiv Portugala na na lisabonskom “Lužu”..

Aranžmani za odlazak na utakmicu Portugal – BiH koje su spremile sarajevske agencije gotovo su rasprodani, a navijači će na put krenuti avionima, autobusima i brodom, objavio je portal “Sarajevo-x”.

"Ni u snu nismo sanjali da će situacija biti ovakva. Imat ćemo dva puna aviona, a možda čak i treći, iako je bio planiran jedan avion", rekao je direktor sektora za turizam “Centrotransa” Muamer Lutvić za “Sarajevo-x”.

Vize bh navijačima će obezbijediti agencija, a papiri će se predavati u portugalskoj ambasadi u Zagrebu, jer Konzulat u Sarajevu ne izdaje vize. Kako je Lutvić rekao, prijave će trajati još dan ili dva, a kompanija će procijeniti hoće li biti obezbijeđen i treći avion na relaciji Sarajevo-Zagreb-Lisabon.

Aranžmani su “planuli” i u agenciji "Sol Azur" iz Sarajeva koja navijačima omogućava putovanje na utakmicu avionom, ali i kombinacijom autobus - brod.

"Još malo, pa nestalo", rekao je Omar Ibrahimagić, iz agencije Sol Azur dodavši da iz Sarajeva sigurno polaze jedan autobus i avion. Do kraja sedmice će se primati prijave, nakon čega će u Zagreb biti predata papirologija potrebna za izdavanje viza.

"Zmajevi" će na stadionu Benfike imati podršku navijača iz dijaspore što je potvrdio i vođa grupe “BH Fanaticos” Sefalija Mujdanović.

"Naši članovi u Portugal dolaze iz Njemačke, Švedske, Holandije, BiH. Na tribinama stadiona u Lisabonu bit će i 50-tak naših članova iz daleke Amerike", rekao je Mujdanović.

Portugalski savez Fanaticosima je zabranio unošenje megafona, bubnjeva i zastava sa kopljima bojeći se eventualnih nereda.

Mujdanović je obećao da problema neće biti, jer Fanaticosi žele do kraja dati podršku igračima u želji da se obezbjedi plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Navijači BiH bit će smješteni u blokovima 33-38 na Coca-Cola tribini, a očekuje se da će navijačima BiH biti obezbjeđeno oko 4.500 karata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC