• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa poharala po Španiji, red je na Evropu

Argentinac Lionel Mesi proglašen je za najboljeg igrača Primere u sezoni 2008/09 u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera Španije.

 Barsa poharala po Španiji, red je na Evropu  Izvor: MONDO

Fudbaler Barselone proglašen je i za najboljeg napadača šampionata u prošloj sezoni, dok je za najkvalitetnijeg trenera izabran strateg Katalonaca Pep Gvardiola.

Najbolj golman je čuvar mreže Real Madrida Iker Kasiljes, dok su Barselonini prvotimci Dani Alveš i Ćavi proglašeni za najboljeg defanzivca, odnosno igrača sredine terena.

Otkrovenje sezone je Serhio Buskec, 20. godišnji defanzivni vezista Barse, koja je apsolutni pobjednik glasanja udruženja.

Kao što su gotovo sve nagrade u španskim okvirima pokupili fudbaleri Barselone, za očekivati je da priznanja dobiju i na višim nivoima.

"Sasvim je logično da 'Zlatna lopta' ode u ruke nekom od fudbalera Barselone. Prvaci su Evrope, šampioni Španije i pobjednici Kupa Kralja i mislim da prilikom izbora neće biti velike dileme. Jedino je nejasno da li će to biti Mesi, Inijesta ili možda Ćavi", istakao je prošlogodišnji laureat i igrač "vječitog rivala", Kristijano Ronaldo.

Portugalac je rekao da bi situacija bila drugačija da je u maju u Rimu u finalnoj utakmici Lige šampiopna pobijedio Mačester junajted, za koji je tada igrao.

"Da smo pobijedili u finalu neko od igrača Mančestera bi se mogao nadati peharu, a sigurno bih i ja ponovo bio u najužoj konkurenciji. Ovako su šanse za tako nešto minimalne",
izjavio je Ronaldo.

Međutim, on je dodao da u Real ne bi doveo nikog iz Barselone.

"Uopšte ih se ne plašim. Borićemo se, truditi se da ih pobijedimo. Imamo sjajan tim i ne treba nam niko iz Barselone", jasan je bio Kristijano Ronaldo u izjavi za radio stanicu Kadena SER.

(MONDO, agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC