• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik dovodi Ćiru Blaževića u Borac?

"Premijer Republike Srpske u Ćiri Blaževiću, vidi čovjeka koji će Banjaluci da donese evropski štih", piše zagrebački "Jutarnji list".

 Dodik dovodi Ćiru Blaževića u Borac? Izvor: MONDO

Sjajni uspjesi reprezentacije BiH, doveli su do "tihog rata" oko selektora Miroslava Blaževića, koga vode banjalučki Borac i Sarajevo!

Zagrebački "Jutarnji list" piše da popularni Ćiro sve češće navraća u Banjaluku, jer je miljenik premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

List piše da je Banjaluka danas uređena kao apoteka i da joj fali samo vrhunski fudbalski klub.

"Dodik u Ćiri Blaževiću, vidi čovjeka koji će Banjaluci da donese evropski štih", navodi zagrebački dnevnik i naglašava da slično razmišljaju i u FK Sarajevu.


Banjalučki klub, podsjeća hrvatski dnevnik, dao je Dinamu jednog od najvećih legendi kluba Abida Kovačevića, koji je bio fantastičan igrač.

"Dodikov cilj je da stvori multietnički Borac. Sportski direktor kluba je Bošnjak Muhamed ‘Fišer’ Ibrahimbegović, pa mu fali jedan Hrvat - a to je Ćiro",
zaključio je zagrebački list.

Iako navodi "Jutarnjeg" zvuče pomalo kao naučna fantastika, "trener svih trenera" dosad je vodio čak 15 klubova i četiri reprezentacije.

U Hrvatskoj je vodio Dinamo, Hajduk, Varteks, Rijeku, Osijek i Zagreb, u Sloveniji Muru, u Srbiji Prištinu, dok je po Evropi radio u grčkom PAOK-u, francuskom Nantu I švajcarskom Grashopersu.

S klupe je vodio nacionalne timove Švajcarske, Hrvatske, Irana i Bosne i Hercegovine, s kojom 14. i 18. novembra u baražu igra protiv Portugala.

Sa 75 godina nalazi se na vrhuncu slave i plasmanom na Mundijal sa selekcijom BiH, sigurno bi zaslužio članstvo u Ginisovoj knjizi rekorda.

Ako je već za Ginisa, onda je moguće i da u tim godinama postane trener banjalučkog Borca!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC