• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fan klub Juventus" - Srbija

U Srbiji postoji klub navijača Juventusa, a pokrenula ga dvojica zvezdaša.

 "Fan klub Juventus" - Srbija Izvor: MONDO

Juventus je jedan od najomiljenijih klubova na Apeninskom poluostrvu, a možda i malo šire, a ako se bude dogodilo da nekad zaigra protiv srpskog kluba u nekom od takmičenja imaće podršku svojih fanova iz Srbije.

Boris Mojsoski (21) iz Beograda i Vladimir Stojiljković (19) iz Leskovca osnovali su Juventusov fan klub u Srbiji, a imaju i svoju internet stranicu www.juventus-serbia.com

Ljubav prema "staroj dami" iz Torina kod Mojsoskog se rodila kada je gledao utakmicu kada je Juventus osvojio Kup UEFA 1993. godine.

"Od tada ne prestajem da gledam utakmice Juventusa. Pored toga obožavam Italiju kao zemlju, a za ljubav prema Juventusu zaslužan je heroj mog djetinjstva - Alesandro del Pjero. Definitivno je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, nejveća je ikona kluba i bez njega bi Juventus bio samo blijeda sjenka", rekao je mladi Beograđanin za "Danas".

On kaže da nije spavao jedne noći u maju 2006. godine kada je Juventus u čuvenoj aferi "kalčopoli" (namještanje utakmica), prebačen u treću ligu, a potom mu je kazna ublažena, pa je takmičenje nastavio u Seriji B.

Leskovčanin Vlada došao je na ideju da otvori internet stranicu ljubitelja Juventusa u Srbiji poslije učešća i razmjene mišljenja na jednom forumu.

"Vidio sam da ljude to zanima i ujedinio sam sve postojeće navijače Juventusa na teritoriji Srbije. Ima i forumaša iz Crne Gore", kaže on.

Inače, Vlada i Boris su navijači Crvene zvezde i kažu da je "apsolutno moguće navijati i za Zvezdu i za klub koji ima crno-bijele boje". Oni time samo potvrđuju da je zabluda da Partizanovci vole Juventus. Istina je drugačija.

"Često smo prinuđeni da ljudima, koji nas vide u majcama Juvea, objašnjavamo da to ne znači da navijamo za Partizan. Istina je samo jedna - obožavamo crno-bijele, ali torinske", kažu njih dvojica.

U Srbiji postoji i fan klub navijača Intera, ali i Rome.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC