• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Ubjedljivi Borac, Željo i Zrinjski

Borac, Željo i Zrinjski već jednom nogom zakoračili u polufinale Kupa BiH. Blizu plasmana je i Slavija.

 KUP BiH: Ubjedljivi Borac, Željo i Zrinjski Izvor: MONDO

Fudbaleri Željezničara u srijedu su na Grbavici savladali Rudar 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH i tako praktično već obezbijedili plasman među četiri najbolje ekipe.

Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu. Stanić i Bekrić bili su precizni u sedmoj i 25. minuti, a tačku na i stavio je Bučan golom u posljednjoj minuti utakmice.

Na korak do polufinala su i Borac i Zrinjski koji su slavili u Trebinju odnosno Doboju.

Izabranici Velimira Stojnića silno su željeli "osvetu" protiv Leotara zbog eliminacije iz osmine finala Kupa Republike Srpske, a strijelac i tada, ali i u srijedu na "Policama" bio je mladi napadač Banjalučana Nemanja Bilbija.

Potencijalni reprezentativac BiH iskoristio je u 27. minutu nepažnju trebinjskog golmana i sa ivice šesnaesterca iskosa pogodio mrežu za vođstvo lidera Premijer lige BiH!

Kad je u 67. minutu meča na "Policama" isključen igrač Leotara Darko Dreča upravo zbog prekršaja nad Bilbijom, bilo je jasno da će Banjalučani teško propustiti takvu prednost u Trebinju. Još kad je zbog protesta u sljedećem minutu Dragan Ristić zaradio direktan crveni karton, sve je bilo gotovo za ekipu Borčeta Sredojevića.

Pobjedu i gotovo siguran plasman među četiri tima najmasovnijeg takmičenja u BiH, potvrdili su  Oliver Jandrić u 83. i Marko Maksimović u 90. minutu.


Leotar je u samo u prvih dvadesetak minuta imao terensku inicijativu protiv banjalučkog kluba, stvorio je jednu stopostotnu priliku, ali je Rajko Komnenić bio neprecizan.

Dolazak šampiona BiH Zrinjskog u Doboj privukao je oko 2.000 navijača, koji ipak nisu pomogli Slogi da iznenadi goste iz Mostara. "Plemići" su bili bolji, Vilijem Tabi u 33. minutu okrznuo je stativu, ali do samog finiša tvrda odbrana prvoligaša iz Republike Srpske je odolijevala. Na scenu je u finišu prvog dijela stupio kapiten Mostaraca Krešimir Kordić i sa dva gola riješio utakmicu, i vjerovatno osigurao polufinale.

Branilac trofeja Slavija je u Istočnom Sarajevu takođe bila bolji rival od Slobode, inače prošlogodišnjeg finaliste, ali su se Tuzlaci dobro branili do 35. minuta.

Tada je Bojan Regoje iz jedanaesterca doveo "sokolove" u vođstvo, da bi pobjedu, koja Slaviji garantuje relativno miran revanš na "Tušnju" 11. novembra, ovjerio Vlastimir Jovanović u 58. minutu.

Meč četvrtfinala Kupa BiH između Željezničara i prijedorskog Rudara igra se u popodnevnom terminu od 17 časova na "Grbavici".

Parovi četvrtfinala Kupa BiH:

Sloga - Zrinjski 0:2
/Kordić 35, 43/

Leotar - Borac 0:3
/Bilbija 27, Jandrić 83, Maksimović 90/

Slavija - Sloboda 2:0
/Regoje 35 pen, Jovanović 58/

Željezničar - Rudar 3:0

/Stanić 7, Bekrić 25, Bučan 90/
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC