• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deki: Kad završim karijeru, učiću da hodam

Vezista Intera priznaje da se ježi od pomisli šta će da radi kada prestane da igra fudbal. Siguran je da se neće ponoviti SP u Njemačkoj.

 Deki: Kad završim karijeru, učiću da hodam Izvor: MONDO

Dejan Stanković će u četvrtak uveče, kada Inter dočekuje Palermo, odigrati 300. utakmicu u Seriji A. Istovremeno je ponosan na to, ali ga taj podatak i plaši.

"Lijepo je kada sakupite toliko utakmica u italijanskom prvenstvu, ali sa druge strane, taj podatak nije nimalo prijatan. To je dokaz da vas stižu godine. E, sada da li sam jedan od najznačajnih igrača u istoriji srpskog fudbala stvarno ne znam. Istina je da su mi se u karijeri poklopile mnoge kockice, odnosno da sam možda rođen u pravo vrijeme. Igrao sam u velikim klubovima, imao sreću da me treniraju vrhunski stručnjaci, od kojih sam mnogo naučio", počeo je Stanković priču za Press.

On tvrdi da ne razmišlja o završetku karijere.

"Apsolutno ne. Mislim da mogu još dugo da trajem, ako me zdravlje posluži igraću do 35. ili 36. godine".

Ne libi se da prizna da ga hvata jeza od pomisli šta će raditi kada okači kopačke o klin.

"Iskreno da vam kažem, to mi je jedan od najvećih strahova u životu. Naježim se kad pomislim na dan kada više neću igrati fudbal. Znate i sami da se bavim specifičnom profesijom, 20 godina živim u sličnom ritmu... A kada odlučite da stavite tačku, praktično morate prvo da naučite da hodate. Baš se plašim toga... Nisam odlučio ni gdje ću da živim, ni šta ću da radim, ali mislim da neću da budem trener. Prosto ne treba mi taj stres".

Kapiten "orlova" objašnjava recept za dugo trajanje na velikoj sceni.

"Mirnoća je ključ uspjeha, kao i neprestana edukacija. Ovde stvarno morate da radite na sebi. Vrlo je važno da znate da kontrolišete emocije. Od 2000. godine igram u kontinuitetu. Imao sam slabijih sezona, ali nikada nisam padao u depresiju zbog toga. Takvo razmišljanje može samo da vas proguta".

"INTER JE MOJA PORODICA"



Lijepe stvari se nižu kao na filmskoj traci za Dejana Stankovića. Sa reprezentacijom Srbije je obezbjedio plasman na Svjetsko prvenstvo, dao je gol Đenovi sa pola terena, Žoze Murinjo ga je uporedio sa Frenkom Lampardom...

"Možda mi je ovo jedan od najboljih perioda u karijeri. Sve je počelo odlaskom reprezentacije Srbije na Mondijal, nastavilo se dobrim partijama u Interu. Rekao sam već da je ovde najvažnije kontrolisati emocije. Kada sam kao klinac sa 20 godina ostao normalan, tako će biti i sad".

Ipak, Liga šampiona mu je neostvaren san.

"Neka zla kob me prati u tom takmičenju. Ne moram da ga osvojim, ali bio bih jako srećan kada bih uradio nešto više u Ligi šampiona. Četvrtfinale je moj najveći uspjeh. Eto, i ove godine se poklopilo da već u četvrtom kolu grupne faze igramo meč na život ili smrt".

Siguran je da će do kraja karijere nositi plavo-crni dres. Inter mu je ponudio novi ugovor, do 2013. godine.

"Ne mogu da zamislim sebe u drugom klubu i kada me Inter bude pozvao na razgovore, stvari će se odvijati prirodnim smjerom. Inter je moja porodica".

"NJEMAČKA SE NEĆE PONOVITIi"


Stanković ne želi da se vraća na Mondijal u Njemačkoj i neće da priča šta se dešavalo u taboru reprezentacije SCG. Siguran je samo da se ništa slično neće destiti u Južnoj Africi.

"Valjda ste uvidjeli da je reprezentacija jedna sjajna grupa, sastavljena od igrača koji znaju i vole da igraju fudbal. Još je rano da pričamo o Mondijalu u Južnoj Africi, važno je da svi budemo zdravi, jer će mnogi od nas odigrati 65 utakmica u sezoni. To je stvarno pakao. Moramo da budemo svjesni uspjeha koji smo napravili", zaključio je Dejan Stanković, koji će naredne godine igrati na Svjetskom prvenstvu treći put u karijeri.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC