• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilac: Postupak protiv Zvezde i Lukića!

"Predsjednik kluba nije sebi smio da dozvoli da nosi takvu duksericu. Ovi stihovi zvuče drastično i direktno pozivaju na nasilje i obračun".

 Tužilac: Postupak protiv Zvezde i Lukića! Izvor: MONDO

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović u petak je podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv fudbalskog kluba Crvena zvezda i njenog predsjednika Vladana Lukića, zbog dukserice koju je dva dana ranije nosio na kup utakmici sa Novim Pazarom.

"Lukiću je predložena i zabrana obavljanja dužnosti predsjednika", kazao je Radovanović.

On je dodao da propisana kazna za nedolično ponašanje fizičkih lica na sportskim dešavanjima iznosi od 20 do 50 hiljada dinara, dok pravna lica mogu biti kažnjena iznosom od 300 hiljada do milion dinara.

Lukić se na stadionu u Novom Pazaru pojavio u dukserici na kojoj je pisalo "Dok se zemlja oko sunca kreće", što je početak pjesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

"Predsjednik kluba nije sebi smio da dozvoli da nosi takvu duksericu. Ovi stihovi zvuče drastično i direktno pozivaju na nasilje i obračun. Mi smo javno i jasno rekli da ćemo spriječiti svako nasilje i u stanju smo da to i uradimo", rekao je Radovanović.

On je izrazio nadu da će ovaj zahtjev imati prioritet kod sudije koji ga bude razmatrao.

"Ovom odlukom želimo da poručimo svima da ne čine slične stvari i da mi djelujemo protiv nasilja. Svaka pasivnost može da bude opasna".

Radovanović je podsjetio da je utakmica osmine finala Lav kupa Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde (0:1) proglašena utakmicom visokog rizika i da joj nisu prisustvovali navijači beogradskog tima.

Zamjenik republičkog tužioca Jovan Krstić pozvao je klubove da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja na sportskim takmičenjima.

"Odnos klubova prema sopstvenim navijačima nije dobar. Uprave indiferentno posmatraju divljanje pojedinih ekstremnih navijačkih grupa. Insistiramo da rukovodstva klubova rade u skladu sa zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima i da se ukloni govor mrženje sa tribina", rekao je Krstić.

Utakmica u Novom Pazaru prošla je bez incidenata na tribinama ili u gradu.

(agencije, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC