• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić i Žigić:Pobijedili bismo Miloša i Nikolu

Braća reprezentativaca Bojan i Branko čine štoperski tandem novosadskog Proletera. Vjeruju da bi na terenu zaustavili poznatijeg Krasića i Žigića.

 Krasić i Žigić:Pobijedili bismo Miloša i Nikolu Izvor: MONDO

Nedavno je na SOS kanalu objavljena vijest da Krasić i Žigić neće igrati na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Za tili čas digla se prašina...

Međutim, iako je informacija tačna, razloga za brigu ljubitelja fudbala u Srbiji nema, jer Bojan Krasić i Branko Žigić, štoperi novosadskog Proletera, inače braća znatno poznatijih igrača CSKA i Valensije, zaista neće biti učesnici Mondijala.

Njih dvojica su u razgovoru za "Alo" otkrili detalje iz zajedničkog života sa Milošem i Nikolom.

"Miloš i ja smo zajedno počeli da treniramo fudbal u Kosovskoj Mitrovici. Zanimljivo je da sam se ja tada bolje kotirao i da su svi više očekivali od mene. Čak sam i prije njega prešao u Vojvodinu, 1997. Iako je godinu dana poslije mene stigao u Novi Sad, Miloš je prije mene debitovao za Vošu, a zatim i munjevito napredovao u karijeri, dok sam ja samo nazadovao", uz osmijeh je konstatovao Bojan.

"Nikad nisam tugovao zbog toga. Važno je da je jedan od nas već sada ostavio dubok trag u svjetskom fudbalu. Miloševim pobjedama se podjednako radujem kao mojim", dodao je godinu dana stariji brat Krasić.

"Kad sam prešao u Vojvodinu, konkurencija u odbrani je bila ogromna. Realno, nisam mogao da se izborim za mesto u odbrani pored Tanasijevića, Bataka, Pekarića... Tadašnji trener Bekvalac nije imao mnogo kvalitetnih vezista na raspolaganju, pa je Miloš, srećom, dobio potpunu slobodu u igri", objasnio je Bojan Krasić.

Branko Žigić je visok, ali ne baš kao Nikola. Niži je 12 centimetara.

"Visina nam je porodična karakteristika. Mama je trenirala košarku, otac fudbal, ali svi smo baš visoki. Nikoli je kao napadaču glavni posao da daje golove, ali ni meni, kao štoperu, to nije strano. Naročito poslije prekida. Za dve godine u Proleteru postigao sam desetak golova", kaže Branko.

"Zajedno smo počeli u Krivaji, tamo smo rođeni. Potom smo u paketu prešli u Bačku Topolu. Nikola je morao u vojsku, ja sam se obreo u FK Tekstilac, a onda bio fudbaler Spartaka, Beočina, i evo - drugu sezonu nosim dres Proletera".

U srijedu je Partizan na jedvite jade savladao Proleter u Novom Sadu u osmini finala Lav Kupa Srbije.

"Ma ništa me ne pitajte. Mnogo mi je žao što nismo izdržali, a imali smo ih u šaci. Čuo sam se i sa Nikolom poslije tog meča, rekao mi je da što prije zaboravim taj poraz i da krenem dalje".

Branko se prisjetio početaka...

"Jednom smo Nikola i ja igrali na suprotnim stranama. On je predvodio napad Spartaka, ja sam tada bio zadnji vezni u Tekstilcu. Mislim da je Nikola na kraju slavio, ne sjećam se najbolje... Na kraju, ako bismo se danas s jedne strane našli Bojan Krasić i ja, vjerujem da bismo imali više motiva i da bismo u tom nekom duelu sa Nikolom i Milošem izašli kao pobjednici. Nek nam izađu na crtu ako smiju", kroz osmijeh je zaključio Branko Žigić.

(MONDO, foto ALO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC