• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda srušila Javor i tradiciju

Crveno-bijeli ponovo na "plus 7" pošto su golovima Vilotića i Lekića pobijedili u Ivanjici. I Vojvodina lako izašla na kraj sa Mladim radnikom.

  JSL: Zvezda srušila Javor i tradiciju  Izvor: MONDO

Zvezda nezadrživo grabi ka jesenjoj tituli. Iako je crveno-bijelima preostalo još pet utakmica do odlaska na zimski odmor, uključujući i vječiti derbi, gostovanje u Ivanjici obilježili su kao ključni meč.

I uspjeli su da osvoje sva tri boda - Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:2). Sada imaju sedam bodova prednost u odnosu na prvog pratioca, Partizan, koji u nedjelju dočekuje Napredak.

Tim Vladimira Petrovića Pižona imao je dosta problema u prethodna dva kola da savlada Mladi radnik i Borac, a nije se proslavio ni u Lav Kupu Srbije protiv Novog Pazara. Međutim, Javor je srušio lakše nego što se očekivalo.

Zvezda nije pobijedila Ivanjičane u posljednje tri utakmice (sve tri prošle sezone). Sada im je sve naplatila. Već poslije prvog poluvremena imala je ubjedljivo vođstvo 2:0 i već tada je bilo jasno da će cijeli plijen poneti za Beograd. Do kraja je sačuvala prednost i prvi put poslije pet mečeva (računajući i Kup) pobijedila sa više od gola razlike.

Lider prvenstva poveo je u 17. minutu. Vladimir Bogdanović je izveo korner, a strijelac je bio Milan Vilotić, kome je to prvenac u crveno-bijelom dresu.

U 40. minutu na 2:0 povisio je Dejan Lekić, koji je primio dubinsku loptu, izbacio iz igre celu domaću odbranu i precizno šutirao sa 11-12 metara.

Tako je Pižonov tim ostvario sedmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

I Vojvodina je lako pobijedila. Novosađani su već posilije prvih 45 minuta protiv Mladog radnika upisali bodove. Tada je bilo 2:0, a na kraju 3:0.

Džozef Kizito je prošao po lijevom krilu i centrirao, a sa 11-12 metara "na prvu" je šutirao Danijel Aleksić i donio vođstvo Vojvodini poslije pola sata igre.

Samo četiri minuta kasnije Dušan Tadić je udvostručio prednost, a isti igrač je odmah po povratku iz svlačionice ponovo zatresao mrežu gostiju - 3:0.

"Romantičari" nisu slavili ni u šestom uzastopnom duelu sa Borcem. Čačani su kraj Morave pobijedili 2:0.

Goste sa Karaburme načeo je Boban Dmitrović iz penala u 18. minutu. Tome je prethodio start golmana OFK Beograda Bojana Šaranova nad Markom Mugošom.

Upravo je igrač nad kojim je napravljen penal "ovjerio" je OFK Beograd pogotkom u 54. minutu.

Minimalnu pobjedu na gostovanju ostvario je Metalac protiv Čukaričkog, koji je ponovo preuzeo "fenjer", jer su BSK i Rad uknjižili po bod u međusobnom duelu bez golova.

Remi je viđen i u Subotici gdje je Spartak dočekao Jagodinu.

Rezultati 10. kola:

Vojvodina - Mladi radnik 3:0 (2:0)
/Aleksić 30, Tadić 34, 49/

Borac - OFK Beograd 2:0 (1:0)
/Dmitrović penal 18, Mugoša 54/

Javor - C. zvezda 0:2 (0:2)
/Vilotić 17, Lekić 40/

Čukarički - Metalac 0:1 (0:0)
/Jeremić 65/

BSK - Rad 0:0

Spartak ZV - Jagodina 1:1 (0:0)
/Janjuš 78 - Vusljanin 54/

Nedjelja

Hajduk - Smederevo 13.00

Partizan - Napredak 15.00 TV RTS

TABELA: Crvena zvezda 28, Partizan /+1/ 21, Vojvodina 20, OFK Beograd 17, Jagodina 14, Spartak 13, Javor 13, Borac 13, Metalac 12, Hajduk /+1/ 10, Napredak /+1/ 10, Mladi radnik 10, Smederevo /+1/ 9, Rad 8, BSK 8, Čukarički 7 bodova.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC