• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Lider pao u Modriči

Poraz Borca u Modriči i pobjeda Zrinjskog u Laktašima obilježili su subotnje mečeve 12. kola Premijer lige BiH. Goleada Travnika protiv Slobode.

 BiH: Lider pao u Modriči Izvor: MONDO

Lider na tabeli Borac treći put zaredom vraća se sa gostovanja pognute glave. Ekipa Velimira Stojnića nakon Prijedora i Travnika poražena je i u Modriči – 1:0.

Jedini gol na utakmici viđen je već u 3. minuti kada je pogodio Stokić. Modriča je nastavila sa napadima do kraja prvog poluvremena, da bi u drugom dijelu inicijaticu preuzeli gosti, ali do kraja meča mreže se nisu tresle.

Za razliku od Borca Zrinjski se kući vraća sa tri boda, koja im je u Laktašima donio Selimović pogotkom desetak minuta prije kraja. Laktaši su tako ostali na samom dnu tabele sa svega osam bodova iz 12. kola, dok se Zrinjski probio na peto mjesto.

Čelik i Široki razočarali su odigravši bez golova na Bilinom Polju, a sve što je publika vidjela bila su tri crvena kartona, Jamak i Ivanković isključeni su zbog koškanja u samom finišu meča, a pridružio im se i trener domaćih Kopić.

Golova nije bilo u Zenici, ali u Travniku su viđena čak četiri, i to sva četiri u mreži Slobode. Goleadu je počeo dvostruki strijelac Dudić, nastavio Varupa, a za više nego ubjedljiv trijumf „vezira“ pobrinuo se Ćurić osam minuta prije kraja.

Sarajevo je na svom terenu rezultatom 2:0 savladalo komšije iz Istočnog Sarajeva, ekipu Slavije, a oba gola postigao je Alen Škoro, po jedan u svakom poluvremenu.

Velež će u nedjelju ugostiti Rudar, a pobjedom protiv Prijedorčana prišao bi vodećem Borcu na samo dva boda. U nedjelju će snage odmjeriti i dve sarajevske ekipe Olimpik
Željezničar.

Rezultati 12. kola Premijer lige BiH:

Modriča – Borac 1:0
/Stokić 3/

Sarajevo – Slavija 2:0
/Škoro 18, 62/

Travnik – Sloboda 4:0
/Dudić 15, 45, Varupa 34 penal, Ćurić 82/

Leotar – Zvijezda 1:1
Rašović 42 – Moranki 58/

Laktaši – Zrinjski 0:1
/Selimović 79/

Čelik – Široki 0:0

Nedjelja

Velež – Rudar
Olimpik – Željezničar

Tabela: Borac 25, Široki Brijeg (-1) 23, Velež (-1) 20, Sarajevo (-1) 19, Zrinjski 19, Leotar 19, Olimpik (-1) 18, Modriča 17, Željezničar (-1) 16, Travnik 15, Rudar (-1) 14, Sloboda 13, Čelik 12, Zvijezda 11, Slavija 10, Laktaši 8 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC