• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Crvenilo!

Arsenal gospodar sjevernog Londona. U subotnjim utakmicama 11. kola Premijer lige čak osam crvenih kartona. Liverpul izgubio, Čelsi dobio.

 PREMIJER: Crvenilo!  Izvor: MONDO

Čelsi je rutinski pobijedio Bolton na "Ribok stadionu", Arsenal je deklasirao Totenhem, a Liverpul je pocrvenio protiv Fulama. Čak osam crvenih kartona u subotnjim utakmicama - od toga dva igračima Liverpula.

Mančester junajted je pobjedom nad Blekburnom 2:0, zadržao korak sa Čelsijem.

Arsenal igra najljepši fudbal na Ostrvu, možda i u Evropi. A na radost svojih navijača, uz to je i efikasan.

Na "Emiratima" je, u derbiju 11. kola Premijer lige, gostovala "redovna mušterija", ekipa Totenhema, a ishod je očekivan - 3:0 za "tobdžije".

Četa Arsena Vengera nastavila je perfektan niz u ovoj sezoni - sve pobjede na domaćem terenu, a uz to su već šest kola bez poraza. Totenhemu je ovo uzastopni poraz.

Tradicija je bila apsolutno protiv "pjevaca" - u posljednjih 25 međusobnih duela, u svim takmičenjima, Totenhem je samo jednom pobijedio!

Još jedan podatak za Riplija. Totenhem nije pobijedio u posljednja 64 gostovanja "velikoj četvorci" engleskog fudbala - Mančester junajtedu, Arsenalu, Čelsiju i Liverpulu! Posljednji put su dobili neku od tih ekipa, daleke 1993. godine kada su slavili na Enfildu protiv Liverpula 2:1.

Bitka za sjeverni London odlučena je u finišu prvog poluvremena. I to samo u dva minuta. Najprije je Robin van Persi doveo Arsenal u vođstvo u 42. minutu na asistenciju Sanje.

Samo minut kasnije Sesk Fabregas postiže gol kao Maradona na Svjetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine protiv Engleske!
Tačku na meč stavio je Van Persi drugim golom u 60. minutu i to ponovo na dodavanje Sanje.

Lider Premijer lige, Čelsi je poveo protiv Boltona iz penala u posljednjim trenucima prvog poluvremena, a cio drugi dio igre imao je igrača više na terenu. Stoga je vidoka pobjeda bila i očekivana (4:0).

Fulam i Liverpul odigrali su meč pun uzbuđenja, a londonska ekipa je slavila sa 3:1, dok je ekipa iz Liverpula završila meč sa devetoricom na terenu (isključeni Karager i Degen). Nisu se crvenili samo igrači Liverpula, već i njihov trener Rafael Benites, koji je zajapuren odmarširao sa terena, mrmljajući nešto sebi u bradu.

Zanimljivo, ovo je bio deveti premijerligaški meč dvije ekipe u Londonu i nijedan do sada nije završen neriješeno.
Ovo je peti poraz Liverpula u prvenstvu, uz šest pobjeda, a zanimljivo, ekipa Rafaela Benitesa u ovoj sezoni još nije remizirala.

Stouk je vodio protiv Vulverhemptona 2:0, ali su "vulvsi" osvojili bod, a sličan preokret napravio je i Sanderlend na svom terenu protiv Vest Hema. Obe ekipe završile su meč sa desetoricom.

Ni meč Everton - Aston Vila (1:1) nisu završili svih 22 igrača. Naime, obe ekipe su u drugom dijelu ostale sa igračem manje. Kod Evertona je isključen strijelac Biljaletdinov.
Portsmut je ostvario drugi trijumf u sezoni i to kakav! "Pompeji" su isprašili Vigan 4:0, a trostruki strijelac bio je Aruna Dindan.

REZULTATI 11. kola:

Arsenal - Totenhem 3:0 (2:0)
/Van Persi 42', 60', Fabregas 43'/

Bolton - Čelsi 0:4 (0:1)
/Lampard 45’p, Deko 61’, Najt ag83', Drogba 90'/

Barnli - Hal 2:0 (1:0)
/Aleksander 20’p, 77’/

Everton - Aston Vila 1:1 (1:0)
/Biljaletdinov 45’ - Kerju 46’/

Fulam - Liverpul 3:1 (1:1)
/Zamora 24’, Nevland 73', Demsi 87' - Tores 42’/

Portsmut - Vigan 4:0 (2:0)
/Dindan 35’, 65', 90'p, Pikjon 45’/

Stouk - Vulverhempton 2:2 (2:0)
/Elokobi 20’ag, Eterington 44’ - Kredok 47’, 64'/

Sanderlend - Vest Hem 2:2 (1:2)
/Reid 39’, Ričardson 76' - Franko 30’, Kol 36’/

Mančester junajted - Blekburn (2:0 (0:0)

/Berbatov 55, Runi 87/

nedelja:

Birmingem - Mančester siti

TABELA: Čelsi 27, Mančester junajted 25, Arsenal 22, Totenhem 19, Liverpul 18, Mančester siti (-1) 18, Aston Vila 18, Sanderlend 17, Stouk 16, Fulam 14, Vigan 13, Barnli 12, Everton 12, Bolton 11, Birmingem (-1) 10, Blekburn 10, Vulverhempton 10, Hal 8, Vest Hem 7, Portsmut 7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC