• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša: Fali mi adrenalin, "frka" sa utakmica

Autor mondo.ba

Fudbaleri Bosne i Hercegovine će nakon utakmica baraža, prvo okupljanje u ovoj godini imati već u martu mjesecu kada će odigrati dvije prijateljske utakmice, prvu sa Luksemburgom, 25 marta i drugu četiri dana kasnije sa Švajcarkom.

Ovo je ujedno i period kada selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević i njegovi saradnici imaju vremena da se posvete onim manje vidljivim ali isto tako neophodnim poslovima.

"Nakon kvalifikacionih utakmica uslijedio je period detaljnih analiza. Zajedno sa saradnicima pogledali smo sve statističke podatke, te kroz analitiku pokušali doći do nekih činjenica koje nam mogu koristiti u narednom periodu. Potrošili smo dosta vremena, ali smo dobili pravu sliku onoga što smo radili, koje su nam bile slabosti i snage i na čemu možemo da baziramo naše igre u novom kvalifikacionom ciklusu. Pored međusobnih razgovora, bilo je i nekoliko sastanaka sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i direktorom Denijalom Pirićem koji su predočili stavove i očekivanja rukovodstva i na neki način nas pripremili za obaveze koje nam predstoje", izjavio je Baždarević za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Uobičajena je praksa da se igrači koji već igraju za „A“ tim, ali i svi drugi koji konkurišu za njega, pomno prate. Važna je ne samo igra i forma već i cjelokupna slika, posebno o onim koji tek treba da zaigraju za reprezentaciju. Ni Baždarević nije izuzetak tako da je ovo i najbolje vrijeme kad može da se posveti ovom poslu.

"Već smo počeli da opserviramo igrače, uglavnom one što igraju u Engleskoj i Italiji čija prvenstva se nisu prekidala. Svakodnevno razmjenjujemo informacije a iskoristićemo priliku da obiđemo i nekoliko naših ekipa koje su počele sa pripremama".

Mehmed Baždarević nije želio da govori o fudbalerima koji bi eventualno mogli da konkurišu za „A“ tim.

"Praćenje igrača zahtjeva dug period i drago mi je što mogu spomenuti da smo mi odavno u tom procesu. Ima nekoliko mladih igrača na koje moramo obratiti pažnju, ali ne bih još govorio o imenima, jer svi trebaju da se trude i rade maksimalno".

Prijateljske utakmice sa Luksemburgom i Švajcarskom su prilika da se možda proširi spisak reprezentativaca...

"Želja nam je da vidimo i probamo što više igrača u reprezentativnim utakmicama koje nemaju rezultatski imerativ. Normalno je da razmišljamo da proširimo spisak, za to treba imati solucija, a vjerujem da ih mi imamo".

Bez obzira koliko je stresan i nepredvidljiv posao kojim se bavi, utakmice i uzbuđenja koja idu uz njih su ono u čemu Baždarević najviše uživa.

"Nedostaju mi utakmice. Deset dana nakon meča sa Irskom poželio sam da odigramo utakmicu, jer to je ono najteže, ali i najljepše u ovom poslu. Nedostaje nam taj adrenalin, 'frka' i sve ono što donosi jedan reprezentativni susret".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC